Mától nézheted: Valós eseményeken alapuló botrányos történetet dolgoz fel a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori alkotójának új antológiasorozata

A Viszály című antológiasorozat végre visszatér, és egy olyan botrányt dolgoz fel az FX Viszály: Capote és a hattyúk - 2. évadában, amely megrázta az 1970-es évek Manhattanjének elitjeit. Hat évvel azután, hogy Ryan Murphy antológiasorozata, az Emmy-díjas Viszály: Bette és Joan című szériájával debütált, az alkotó Truman Capote író és az általa „hattyúknak” nevezett hölgyek igaz történetét tárja a közönség elé.

Ryan Murphy nem először választ főhősének hírhedt valós személyeket: ő a netflixes Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori producere és írója.

A sorozat Truman Capote életét követi nyomon New Yorkban a 70-es években, amikor a Hidegvérrel című könyv sikere után hírnevének csúcsán volt, és a város legelegánsabb és leggazdagabb nőit tekintette közeli barátnőinek. Ahogy a történet az író 1984-ben bekövetkezett halála felé halad, látni fogjuk, hogyan árulja el több barátját, amikor megjelenteti A baszk part 1965 című botrányos regényét, amely felfedte barátai legbelsőbb titkait.

A sorozat rendezője Gus Van Sant. A főbb szerepekben olyan ismert színésznők tűnnek fel, mint Naomi Watts, Demi Moore, Chloë Sevigny és Diane Lane. Capotét pedig a Büszkeség és balítéletből, valamint A Fehér Lótuszból ismert Tom Hollander alakítja.

Ha érdekel a széria, a mafabos adatlapról a Disney+ logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma

A híres író, Truman Capote több női barátnőjét – akiket „hattyúinak” nevezett – hátba szúrta, amikor 1975-ben az Esquire-ben megjelentette A baszk part 1965 című... több»