92 Mátrix  (1999)

Tavaly augusztusban hallhattunk róla először, hogy gőzerővel zajlanak a Mátrix 4 előkészületei, és nem, nem egy rebootról van szó, hanem a kultikus filmtrilógia folytatásáról.

Bár a tervezett szerint a tényleges munkálatok jóval később kezdődtek volna az idei évben, a Dwyer Casting iroda hivatalos bejelentése alapján már a következő hónapokban megkezdődik a film forgatása San Franciscoban. Az egyszerűen csak „Project Ice Cream” munkacímen futó produkció tehát február 5-től már forog.

Noha a film hivatalos szinopszisáról egyelőre még semmit sem lehet tudni, elöljáróban érdemes kiemelni, hogy a rendezői széket Lana Wachowski foglalta el, bár titokzatos módon Lily Wachowski nem csatlakozott a produkcióhoz.

Szóval korábban arról, hogy Smith ügynök karaktere is visszatér a filmben, ám mindezt sajnos maga Hugo Weaving cáfolta. A színészlegenda egy korábbi interjúban ugyanis megerősítette, hogy sajnos nem tudta az ütemtervébe belevenni a Matrix 4 forgatási napjait további kötelezettségei miatt.

Annyi bizonyos viszont, hogy Keanu Reeves mellett Carrie-Anne Moss is visszatér Trinityként, továbbá Jada Pinkett Smith mint Niobe és Lambert Wilson mint a Merovingi is újra felbukkan a filmben. A szereplőgárda új arcokkal is bővül majd, ráadásul nem kisebb nevekkel, mint Max RiemeltJessica HenwickNeil Patrick HarrisJonathan Groff és Toby Onwumere. Eddig meg nem erősített hírek szerint pedig Yahya Abdul-Mateen II a fiatal Morpheust formálhatja majd meg.