Közel egy évvel azután, hogy a Rust forgatásán tragikusan életét vesztette Halyna Hutchins, a film gyártásáért felelős cégnek sikerült egyezségre jutnia az elhunyt operatőr családjával.

“Bírósági jóváhagyás függvényében egyezségre jutottunk a Rust producerei, köztük  Alec Baldwin és a Rust Movie Productions, LLC ellen indított, jogtalan halálesettel kapcsolatos perünkben. A megegyezés részeként a jogi eljárást megszüntetik” - nyilatkozta Matthew Hutchins, amelyet a Variety magazin adott közre.

A megegyezés részeként Hutchins executive producerként vesz részt a gyártásban, amely 2023 januárjában folytatódik. 

“Nem áll szándékomban vádaskodásba bocsátkozni vagy hibáztatni (a producereket vagy Baldwint. Mindannyian úgy gondoljuk, hogy Halyna halála szörnyű baleset volt. Hálás vagyok, hogy a producerek és a szórakoztatóipari közösség összefogott, hogy tisztelegjenek Halyna utolsó munkája előtt” - tette hozzá Matthew Hutchins.

“E nehéz folyamat során mindenki fenntartotta azt a határozott szándékot, hogy azt tegyük, ami Halyna fiának a legjobb. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki hozzájárult ennek a tragikus és fájdalmas helyzetnek a megoldásához” - nyilatkozta Alec Baldwin ügyvédje, Luke Nikas.

Halyna Hutchins tavaly vesztette életét a Rust forgatásán, amikor egy felvétel során egy éles lövedékkel töltött pisztollyal Alec Baldwin megsebesítette őt és a film rendezőjét, Joel Souzát. A történtekről korábban ITT, ITT és ITT írtunk.