Eddig nem látott felvételeket tett közzé a rendőrség az Alec Baldwin westernjének forgatásán történt tragikus halálesettel kapcsolatban

Alec Baldwin a rendőrség által közzétett új felvételeken a Rust című film forgatásán gyakorolja a fegyver előhúzását.

A Santa Fe megyei seriff hivatala nyilvánosságra hozott néhány felvételt Halyna Hutchins operatőr halálának ügyében. Hutchins tavaly októberben halt meg a film forgatásán, miután a Baldwin kezében lévő kellékfegyver elsült.

A felvételek, amelyeken a színész a fegyverrel gyakorol, állítólag az incidens napján készültek, de a videón Baldwin kihallgatása is látható.

Baldwin ekkor még láthatóan nem tudta, hogy mekkora a baj, és sokkolta, amikor megtudta, hogy éles lőszerrel töltött fegyvert tartott a kezében. Elmondása szerint a tárnak üresnek kellett volna lennie..

"Lassan vettem ki a fegyvert. Megfordulok, felhúzom a pisztolyt" - mondta Baldwin. "Bumm, elsül. Ő (Hutchins) a földre esik. A földre kerül. Ő (Souza, a rendező) sikoltozva esik a földre."

"Eleget lövöldöztem már filmekben, de ilyet még nem láttam" - tette hozzá.

Adan Mendoza, Santa Fe megye seriffje elmondta, hogy a nyomozás továbbra is tart, az FBI-nál a lőfegyver- és ballisztikai törvényszéki vizsgálata is zajlik, valamint Baldwin telefonadatait is elemzik.

Múlt héten az Új-Mexikói Környezetvédelmi Minisztérium Munkahelyi Egészségvédelmi és Biztonsági Hivatala (OHSB) hivatalosan is felmentette a színészt a felelősség alól.