Mégis mit művelt Tom Cruise a mozikban? Bődületes rekord dőlt meg

FRISSÍTVE: Tom Cruise a hazai mozikban is a varázsolt. A Top Gun: Maverick egészen parádésan kezdett a hazai mozikban, rendkívül magabiztosan vette át a bevételi lista első helyét. A pazar nézői és kritikai fogadtatású filmre a csütörtöki premier óta több mint 155 millió forint értékben váltottak mozijegyet a hazai nézők, ami 83 ezret is meghaladó nézőszámot jelent. A film a magyar közönséget tehát levette a lábáról, erről árulkodik a 90 százalékos tetszési index a Magyar Filmadatbázisban is 119 szavazatot követően.

Számos halasztás után az elmúlt héten megérkezett a mozikba a Top Gun: Maverick, az pedig. Ahogy az várható volt Tom Cruise legújabb filmje kiemelkedően teljesített a kasszáknál.

Joseph Kosinski 124 millió dollár bevétellel nyitott az amerikai mozikban, egyúttal pedig minden idők második legjobb Memorial Day-i (Emlékezet napja) nyitását érte el, ezzel együtt pedig 151 millió dollárt húzott be a kasszáknál.

A rekordtartó továbbra is a Disney A Karib-tenger kalózai: A világ végén című produkciója, amely annak idején 153 millió dollárt hozott a konyhára. Tom Cruise-nak mindenesetre van mit ünnepelni, hiszen ez az első olyan filmje, amely a nyitóhétvégén 100 millió dolláros bevétel felett teljesített. Erre utal a címben a bődületes rekord is, ugyanis Curise eddigi legjobb nyitását produkáló filmje a 2005-ös Világok harca volt, mely kevesebb, mint fele annyit, 64,9 milliót hozott, mint a Top Gun: Maverick. 

A Top Gun 2 pénteken hatalmas, 51,8 millió dolláros bevétellel rajtolt el közel 4700 moziban vetítették Észak-Amerikában. A film nemzetközi szinten sem okozott csalódást, további 109 millió dollárt húzott be úgy, hogy sem kínai, sem pedig az orosz mozik nem vetítik azt.

akció | dráma

SkyShowtime (2023.02.14.)

A légierőnél töltött három évtizednyi szolgálat után Pete "Maverick" Mitchell (Tom Cruise) tesztpilótaként folytatja karrierjét. Nem akarja, hogy kitüntetésben részesítsék,... több»