Nem kis döbbenetet váltott ki a rajongókból a hír, hogy a Sony és a Marvel nem tudott megegyezni a Pókember filmek jövőjét illetően, ezért a két stúdió felmondta a korábbi megállapodást.

A Sony tehát egyedül szövi tovább a Pókember filmek fonalait, sokan azonban már most leginkábbTom Holland ot sajnálják, aki így sajnos egyik stúdió filmjeiben sem tűnhet fel Peter Parkerként. Máris felmerült azonban a kérdés, ki is a felelős lényegében a helyzet eldurvulásáért.

A korábbi megállapodások értelmében ugyanis a Marvel szabadon használhatta Pókember karakterét a filmjeiben, amelyek teljes finanszírozását a Sony állta, ugyanakkor ők is tehették zsebre szinte a teljes bevételt. A Marvel megközelítőleg 5 százalékos részesedést tudhatott magáénak a filmekből befolyt összegekből.

Sokan úgy látják, hogy ez a részesedés még így bőven kifizetődő lehetett a stúdió számára annak ellenére, hogy egy fillért sem fizetett sem a Hazatérés, sem pedig az Idegenben című produkciók költségvetésébe. A Marvel szerette volna újragondolni a fenti megállapodást oly módon, hogy a költségvetésből és filmek bevételéből is egyformán, azaz 50 – 50 százalékban részesüljenek mindketten.

Mindenesetre a rajongók többsége a főként a Sonyt okolja a szakításért, és sokan már most #BoycottSony megjelöléssel tiltakoznak a két stúdió döntése ellen, amelynek a főként a közösségi portálokon adnak hangot.

UPDATE - Az üggyel kapcsolatos cikkeink:

BRÉKING: A Marvel kiszáll a Pókember filmekből, a Sony egyedül viszi tovább!

Bezuhantak a Sony részvényei a Marveles szakítás után, nagy árat fizetnek Pókemberért!

Mégsem a Sony a hibás a Pókember-ügyben? Máris bojkottálják a stúdiót!

Mégis van esély arra, hogy Pókember visszatérjen a Marvelhez?