Kapaszkodjon meg mindenki, a Marvel végleg kiszáll a  Pókember franchise-ból, miután a stúdió nem tudott megegyezni a Sonyval a jövőt illetően.

Erre a hírre valószínűleg nem számított a világ, de igaz: a Marvel többé semmilyen mértékben nem veszi ki a részét Pókember karakterének jövőjéből. Arról, hogy a Marvel és a Sony között kemény viták folynak, már korábban is hallhattunk, utóbbi állítólag azt a feltételt szabta, hogy amennyiben a Pókember – Idegenben nem éri el az 1 milliárd dolláros bevételt, akkor visszaveszik a karaktert, és egyedül folytatják. Bár az összeg végül bőven meglett, ez sem akadályozhatta meg a szakítást.

Ami több okból is igen-igen problémás. Legfőképp azért, mert a Tom Holland-féle Pókember történetének szerves részét képezték az MCU hősei, beleértve Tony Starkot és a  Bosszúállók teljes csapatát. Nos, neki a jövőbeli Pókember-filmekben mind búcsút inthetünk. Tom Holland mostantól biztosan nem tűnhet fel a Marvel filmjeiben, és ez fordítva is igaz, a Sonynál sem fognak vendégeskedni az MCU zászlóvivői.

A  Deadline értesülései szerint a Marvel újra akarta nyitni a tárgyalásokat a Sonyval, mely teljes finanszírozást adott a Pókember-filmeknek, ennek fejében azonban az összes bevételt zsebre vághatta, a Marvel pedig szabadon használhatta a hőst, de csak a merchandisingból befolyó összegeket tarthatta meg. A Marvel azt szerette volna elérni, ha fele-fele arányban finanszírozták volna a filmeket, és a bevételeken is ez alapján osztoztak volna, a Sony azonban nemet mondott, és visszavette Pókembert.

UPDATE - A témával kapcsolatos cikkeink:

BRÉKING: A Marvel kiszáll a Pókember filmekből, a Sony egyedül viszi tovább!

Bezuhantak a Sony részvényei a Marveles szakítás után, nagy árat fizetnek Pókemberért!

Mégsem a Sony a hibás a Pókember-ügyben? Máris bojkottálják a stúdiót!

Mégis van esély arra, hogy Pókember visszatérjen a Marvelhez?