Megvan a Jurassic World 2 rendezője

Rendezőváltás a sikerfilm folytatásának élén.

Bár eleinte kevesen bíztak a Jurassic World sikerében, a film mégis 1,5 milliárd dollár felett termelt világszerte, mely hatalmas lökést adott a rendező, karrierjében. Olyannyira, hogy a direktort azonnal le is szerződtette a Disney, hogy rendezze meg a Star Wars: Skywalker kora-et. Miután elfogadta a lehetőséget, a Jurassic World: Bukott birodalom-t már nem tudta bevállalni, így a Universalnak új rendező után kellett néznie.

A választás végül -ra esett, aki így a posztapokaliptikus zombis produkció, a Z világháború folytatását volt kénytelen elengedni. Bayona már túl van hollywoodi bemutatkozásán, de ezzel a filmmel végleg felírhatja nevét az A-listás rendezők közé, bár hazájában, Spanyolországban már most a legnagyobbak között emlegetik, köszönhetően az olyan filmjeinek, mint az Árvaház és A lehetetlen.

A Jurassic World: Bukott birodalom 2018. június 22-én debütál a mozikban. A folytatásban természetesen visszatér a két főszereplő, Chris Pratt és Bryce Dallas Howard, aki már alá is írtak az újabb epizódhoz, míg a produceri teendőket továbbra is Steven Spielberg látja majd el.

Bár a történetről egyelőre nem sokat tudni, Trevorrow egy tavalyi interjújában így nyilatkozott a második rész kapcsán.

'Nem arról fog szólni, hogy egy csomó dinoszaurusz kergeti az embereket egy szigeten. Ez nagyon hamar unalmassá válna' - árulta el a rendező. 'Vannak olyan felhasználási lehetőségei a filmben ábrázolt technológiának, melyek messze túlmutatnak a szórakoztatáson. Ha most visszanézünk, hogyan kezdődött a dolgok a atomenergiával, azt látjuk, hogy az első alkalommal fegyverként használták fel, és csak később jöttünk rá, hogy energetikai célokra is felhasználható' - tette hozzá. A dinoszauruszok katonai felhasználásnak egyébként mondhatni megágyazott az első rész, így logikusnak, de egyszerre ambiciózusnak tűnnek a tervek.

Kövess minket Facebookon és Google+-on is!