Mel Gibson 'bátornak és nagylelkűnek' nevezte Robert Downey Jr.-t, amiért támogatta az antiszemita botránya után

Mel Gibson egy friss interjúban méltatta Robert Downey Jr.-t.

Gibson az Esquire magazinnak adott interjúban bátornak, nagylelkűnek és kedvesnek nevezte pályatársát, amiért kiállt mellette azzal, hogy arra kérte a filmes szakmát, hogy bocsássanak meg neki az antiszemita botránya után.

“Egyszer egy kissé kellemetlen helyzetbe kerültem, ami a karrieremnek véget vetett. Részegen ültem egy rendőrautó hátsó ülésén, és mondtam valami hülyeséget, és hirtelen: feketelistára kerültem. Én vagyok az eltörölt poszterfiú. Pár évvel később Rober] meghívott valamilyen díjkiosztóra, amit ő kapott” - mondta Gibson.

“Szóval én akkoriban nem nagyon voltam jelen Hollywoodban, ő pedig kiállt és beszélt helyettem. Ez egy merész, nagylelkű és kedves gesztus volt. Imádtam őt ezért” - tette hozzá a színész.

Gibson egyébként a 2011-es American Cinematheque Awards díjátadó ünnepségre tett utalást az interjúban. Downey Jr., aki egyébként maga is zsidó származású, volt az éves díj átvevője, és beszédét arra használta fel, hogy Gibson nevében szólaljon fel. “Bocsássák meg a barátom vétkeit, adjanak Gibsonnak egy ugyanolyan tiszta lapot, amit én is kaptam, és engedjék meg neki, hogy szégyen nélkül folytassa nagyszerű és folyamatos hozzájárulását a közös művészetünkhöz” - mondta akkori beszédében a színész.