Melyik a legjobb fénykardpárbaj? Ewan McGregor megválaszolta a kérdést

Ewan McGregor a Disney+ sorozatában hamarosan visszatér karrierje egyik legemlékezetesebb szerepéhez, Obi-Wan Kenobi karakteréhez, éppen ezért, ha az újságíróknak sikerül mikrofonvégre kapniuk a színészt, másról sem faggatják, csak a Star Warsról. Különösen most, amikor napokon belül a mozikba kerül a Skywalker saga nagy fináléja, a Star Wars IX.

Hogy melyik minden idők legjobb fénykard párbaja? Nos, a kérdésre valószínűleg minden rajongónak megvan a maga válasza, és nincsenek ezzel másként a Star Wars filmek színészei sem.

A Skywalker kora premierjén a fenti kérdést tették fel a Statr Wars előzménytrilógia sztárjának, Ewan McGregornak, aki nem is habozott sokáig, hogy megválaszolja azt.

Sokan valószínűleg nem fogtok meglepődni, de a választása arra a jelenetre esett, amikor Obi-Wan és Qui-Gon Jinn összecsap Darth Maullal a Baljós árnyakban.

“Kétségkívül ez a legjobb fénykard párbaj a Star Wars-filmek sorában. Nagyon élveztük. Ha engem kérdezel, sikerült magasra tennünk a mércét. Nem tudom, hogy képesek lesznek-e még túlszárnyalni ezt valaha” - árulta el a színész.

Bár az előzménytrilógiát számos aspektusa miatt érte kritika, az tény, hogy a szóban forgó jelenet valóban a legemlékezetesebbek közé tartozik a saga történetében. Kíváncsian várjuk, mivel rukkol elő J.J. Abrams a kilencedik epiózdban, abban ugyanis már az eddig látottak alapján is biztosak lehetünk, hogy fénykardpárbajból ebben a filmben sem lesz hiány.

A Star Wars: Skywalker kora december 18-től látható a magyarországi mozikban.