Bár hozzánk csak jövő héten érkezik meg a Zack Snyder: Az Igazság Ligája, a világhálón már ott sorakoznak az első szerencsések ítéletei, akik már megnézhették a szuperhősmozit. A projekt igen-igen rögös utat járt be a premierig, de a kérdés adott: megérte-e ennyit küzdenie érte és várnia a rajongóknak?

Nos, a válasz az első élménybeszámolók alapján: határozott igen! Először csak a rajongói vélemények bukkantak fel a különböző fórumokon és oldalakon, de mostanra egyre több kritikus ítéletét is el lehet olvasni. És ami kimondottan gyakori a filmiparban: a rajongók és a kritikusok véleménye nagy vonalakban megegyezik.

A Zack Snyder: Az Igazság Ligája az első beszámolók szerint szinte össze sem hasonlítható azzal, amit 2017-ben a mozikban bemutattak. Azt eddig is lehetett tudni, hogy a Joss Whedon féle film nagyon nagy részét újraírták és újraforgatták, darabokra vagdalták és valami egészen más végeredményt kalapáltak össze belőle. És ez a végeredmény sokak szerint a teljes DCEU eddig mélypontja volt.

Ezzel szemben a most érkező új verzió, amit az eredeti rendező több újraforgatással és vágással hozott tető alá a rajongók kitartó támogatásával, bizony egy remek mozi lett. A rajongók arról számoltak be, hogy Cyborg karaktere – akit a moziverzióban szinte mellékszereplővé zsugorítottak – viszi a hátán a sztorit. A sztorit, ami egyszerre érzelmes és humoros, és aminek szereplői sokkal nagyobb összhangban vannak. És nem mellesleg az új zenei betétek is sokkal erőteljesebbek, jobbak mint a Danny Elfman által komponáltak voltak.

Szóval az HBO, amely az egész projektet felkarolta, valami nagy kincset tart most a kezében. Amit hamarosan már mi is élvezhetünk.