NA Chapelwaite  (2021)

Stephen King regényeiből általában mozi vagy TV-filmeket szokás forgatni, sorozatokat kevésbé. Most viszont épp erre láthatunk egy példát, méghozzá az Amazon Prime-on. És, ha már sorozatot forgattak belőle, akkor mindjárt egy Oscar-díjas színészt is megnyertek a projekt főszerepére.

A szóban forgó sorozat Stephen King egy rövid története, a Jerusalem’s Lot alapján készült, amely az Éjszakai műszak című novellagyűjteményében jelent meg. Jerusalem’s Lot (vagy ahogy több helyen is említik, Salem’s Lot) egy fiktív város, amelyet az író talált ki és több történetében is kulcsszerepet játszott. Először a Borzalmak városában olvashattunk róla, de később felbukkant A ragyogás, Az állattemető és A Setét Torony több részében is.

A sorozat a Chapelwaite címet kapta és egy apáról szól, aki épp elveszítette feleségét. Charles Boone kapitány a tengeren veszítette el feleségét, ezért gyászában egy Maine állambeli kisvárosba költözik, ahol megörökölt egy hatalmas kúriát. Ahogy az lenni szokott, az ódon épület hamarosan megmutatja sötétebb oldalát, fura zajok kezdik ki az új lakók lelkét. Boone kapitány pedig nyomozásba kezd, ami családja rég elfeledett sötét titkait hozhatja a felszínre.

Szóval egy tipikusan hátborzongató Stephen King sztoriról van szó, amelyet ezúttal Jason Filardi és Peter Filardi adaptált sorozattá, a főszerepet pedig az Oscar-díjas Adrien Brody alakítja. A Chapelwaite kizárólag az Amazon Prime kínálatában található meg, és egyelőre ott is csak az angol csatornán. Ezt azt is jelenti, hogy egyelőre csak angolul, angol felirattal nézhetjük meg.