Mi: Horror mestermű a Tűnj el! rendezőjének új filmje a kritikusok szerint

Hamarosan a mozikban Jordan Peele legújabb filmje, a Mi. Az idei SXSW fesztiválon azonban már lezajlottak az első premier előtti vetítések.

Meg is érkeztek hát az első filmmel kapcsolatos reakciók, amelyek alapján úgy tűnik, hogy a 40 éves Oscar-díjas rendező legújabb filmje alighanem az utóbbi idők egyik leghátborzongatóbb alkotása. Peele legutóbbi rendezése, a Tűnj el! szintén hasonló reakciókat váltott ki annak idején, és úgy tűnik, ezúttal sem számíthatnak másra a nézők.

A film története szerint egy család nyaralni indul tengerparti házukba, a nyugodt és csendes napokat azonban teljesen átszövik az egymást követő megmagyarázhatatlan jelenségek. Az anyát gyerekkori traumák kezdik el kísérteni, és egyre inkább szorongó érzés fogja el a látszólag idilli észak-kaliforniai házban. Rövidesen azonban kiderül, hogy ezek a félelmek nem alaptalanok, a családot pedig démoni hasonmásaik kezdik el kísérteni.

A legtöbb reakció szerint a film sztárja, Lupita Nyong'o alakítása annyira hitelesre sikeredett, hogy többen máris díjjal jutalmaznák a színésznő teljesítményét, Jordan Peele rendezését pedig egyenesen mesterműnek tekintik. A film március 21-én érkezik a mozikba, így minderről a magyar nézik is rövidesen megbizonyosodhatnak.