Mi kell a nőnek? – Ezért nem bánta Mel Gibson, hogy női harisnyát kellett húznia

Több, mint 20 éve annak, hogy Nancy Meyers filmje, a Mi kell a nőnek? a mozikba került, és lássuk be, a mai napig nem fogott rajta az idő. Mel Gibson és Helen Hunt főszereplésével a mai napig ugyanolyan szórakoztató tud lenni a film.

Ritkán adódik, hogy egy produkcióban három Oscar-díjas színész is szerepet kap, Marisa Tomeivel a Mi kell a nőnek ezt is meglépte annak idején. A film története szerint Nick Marshall egy szexista és öntelt reklámszakember, aki egy véletlen balesetből kifolyólag egyik napról a másikra elkezdi hallani a nők gondolatait. Ez a képesség számtalan lehetőséget nyújt számára ugyan, de főként abban segít, hogy végre megértse nőtársait. Nick azonban fokozatosan rádöbben, hogy újonnan szerzett képessége nem minden esetben áldás.

A film egyik kultikus jelenetei közé tartozik, hogy pályafutása során legtöbbször macsószerepben látható Mel Gibson női harisnyát visel, amelyet lábszőrtelenítés után húz magára. Ritkábban esik azonban arról szó, hogy Mel egyáltalán nem érezte kínosnak a ruhanemű viselését a forgatások alatt.

„Egyáltalán nem volt kényelmetlen. A lényeg, hogy meg kell törni a konvenciókat és újakat felállítani. Mindig is szerettem a színészkedés új formáit felfedezni, erről szól ez az egész” – nyilatkozta a színész egy későbbi interjúban, amelyben azt is hozzátette, hogy a szőrtelenítés közel sem volt annyira fájdalmas, mint azt elsőre gondolta volna.

fantasy | romantikus | vígjáték

Nick Marshall (Mel Gibson), a kivagyi, öntelt reklámszakember egy balaesetnek köszönhetően elkezdi hallani a nők gondolatait. Először óriási sikereket ér el titkos tehetségével,... több»