Hamarosan a mozikban Gilles de Maistre filmje, melynek premierje kapcsán 6 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Holnaptól a mozikban a Mia és a fehér oroszlán , mely az eddigiek alapján egy igen rendhagyó produkciónak ígérkezik.

A történet szerint a tízéves Mia élete fenekestül felfordul, miután a családja úgy dönt, elhagyják Londont, és egy oroszlánfarmon kezdenek dolgozni Afrikában. Amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és különleges barátságot köt az állatkölyökkel. Miután azonban Charlie betölti harmadik évét, Mia élete újra a feje tetejére áll, a kislány ugyanis rábukkan a nyugtalanító titokra, amelyet az édesapja megpróbált elrejteni előle. Miát a hatalmába keríti a félelem, hogy Charlie-nak baja eshet, ezért inkább megszökik vele. A két barát hihetetlen kalandra indul a dél-afrikai szavannán, hogy találjanak egy helyet, ahol az oroszlán szabadon élheti az életét. 

A film rendezői székét Gilles de Maistre foglalhatta el (Világra jönni, Gyilkos gyermek), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Tessa Jubber, Daniah De Villiers és Ashleigh Harvey. A forgatókönyvet William Davies, Gilles de Maistre, Jean-Paul Husson és Prune de Maistre szerezte.

Íme 6 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Daniah De Villiers és Ryan McLennan három éven át heti háromszor két-három órát töltöttek azzal, hogy megtanulják, miként dolgozzanak egy oroszlán közelében, illetve hogyan teremtsenek biztonságos kapcsolatot az állattal.
  • Gilles de Maistre eredetileg tervezett folytatást a filmhez, azonban végül elvetette az ötletet, mivel ehhez arra lett volna szükség, hogy a Miát alakító Daniah De Villiers és az oroszlán között folyamatos kapcsolat álljon fenn. Ennek híján azonban igen veszélyes lett volna a forgatás.
  • A film forgatása két és fél év alatt zajlott, mivel hamar kiderült, hogy lehetetlen lett volna több, különböző korú oroszlánnal forgatani. Gilles de Miastre azt szerette volna, ha valódi kapcsolat alakul ki a főszereplő, Mia és az oroszlán között, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az állat már kölyökkorától a lány közelében nevelkedik.
  • Gilles de Maistre egy dél-afrikai zoológust, Kevin Richardsont kérte fel, hogy szakértelmével segítse a munkát. A férfi több mint húsz éve foglalkozik oroszlánokkal.
  • Mia szerepére több mint 300 dél-afrikai gyermeket hallagattak meg, mielőtt kiválasztották volna Daniah De Villiers-t.
  • Gilles de Maistre egy interújban elárulta, hogy a film ötlete akkor ütött szöget a fejébe, amikor egy dokumentumfilmet forgatott a gyerekek és a vadon élő állatok barátságáról.

Hazai premierdátum: 2019.04.18.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: