Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
20
Képek
2
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 29.
Az ilyen igényes családi film ritka, mint a fehér oroszlán

Azt hiszem, csak megemelni tudjuk a kalapunkat egy olyan családi film előtt, ami CGI nélkül teremt olyan pazar képi világot, mint a Mia és a fehér oroszlán. Legutóbb az Egy kutya hazatér című film kapcsán szembesültünk azzal, milyen rosszul sülhet el olykor egy túlhasznált technika, ha a legvalósághűbben szeretnének ábrázolni egy vadállatot. (Hozzá kell tennem, én ennek ellenére szerettem az Egy kutya hazatér című filmet.) Na, Mia és a ritka fehér oroszlánja kalandjaiban nem lehet panaszunk arra, hogy nem valóságos az, amit látunk. Óriási vállalás kötődik a rendező, Gilles de Maistre, s még inkább Kevin Richardson idomár nevéhez, aki nem kis felelősséget vállalt azzal, hogy elvállalta a proj... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

Elképesztő volt látni, hogy az oroszlánhoz milyen közel engedték a lányt a forgatások alatt, és szinte egyenrangú félként, csapattársként tekintett rá. Valószínűleg emiatt is tartott olyan sokáig a forgatása. Sajnos a történet már majdnem feldolgozásnak mondható, mivel hasonló történet már volt. Így csak a látvány és a gyönyörű állatok miatt volt érdemes számomra megnézni sajnos.


 
kasztni   2019. 04. 19.

Bár a film üzenete abszolút helyénvaló, de ez a súlytalan családi filmes köntös nekem eléggé elvette az élét. Kellemes, egyszer nézhető filmecske, de őszintén szólva nem vesztesz vele sokat, ha ezt most kihagyod.

 
duhaj   2019. 04. 18.

Gyerekek, ez egy igazi emberi történet, amit egyszerűen mindenkinek látnia kell, legalább egyszer az életben. Annyira magával ragadott, hogy többször meg is néztem, szerintem hibátlan, még így sokadjára is. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, a lehető legmelegebben!

 
fijass   2019. 04. 17.

Azért a megvalósítás mellett se menjünk el szó nélkül. Ilyen természetesen színészkedni egy oroszlán közelében, azért le a kalappal. Nem az év legjobb filmje, ebben egyet kell értenem az előttem szólóval, de az üzenete tényleg és a kivitelezés bőven megéri a négy csillagot nálam.

Mélanie Laurent
Mélanie Laurent
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
 
A Mia és a fehér oroszlán egy szívmelengető családi mozi, aminek érvényes üzenete és a gyerekek számára elgondolkodtató mondanivalója van, de bármely korosztály számára simán élvezhető darab. több»

A film összbevétele 36 412 175 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 65 014 798 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 249 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Daniah De Villiers és Ryan McLennan három éven át heti háromszor két-három órát töltöttek azzal, hogy megtanulják, miként dolgozzanak egy oroszlán közelében, illetve hogyan teremtsenek biztonságos kapcsolatot az állattal.

(hp)
 

Gilles de Maistre eredetileg tervezett folytatást a filmhez, azonban végül elvetette az ötletet, mivel ehhez arra lett volna szükség, hogy a Miát alakító Daniah De Villiers és az oroszlán között folyamatos kapcsolat álljon fenn. Ennek híján azonban igen veszélyes lett volna a forgatás.

(hp)
 

A film forgatása két és fél év alatt zajlott, mivel hamar kiderült, hogy lehetetlen lett volna több, különböző korú oroszlánnal forgatani. Gilles de Miastre azt szerette volna, ha valódi kapcsolat alakul ki a főszereplő, Mia és az oroszlán között, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az állat már kölyökkorától a lány közelében nevelkedik.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.