Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Mia és a fehér oroszlán (2018)

Mia et le lion blanc
Filmadatlap
 
29
Szereplők
12
Vélemények
20
Képek
2
Videók

Galéria (20)

Mélanie Laurent
Mélanie Laurent
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers

Videók (2)

 
jfruzsi97   2022. 05. 30.

legújabb vélemény

0

Kellemes családi film. Nagyon szerettem, nagyon megható és egyben szomorú, amit a film bemutat. Voltak benne érdekes jelenetek, egy-két szereplő se volt a helyzet magaslatán, de ha ezektől eltekintünk, tényleg jó.

 
qwer   2021. 04. 15.

3

Egy családi filmtől általában annyit várok, hogy szülőknek és gyerekeknek egyaránt nézhető és szórakoztató legyen. Lehet, hogy a Mia és a fehér oroszlán tizenéveseknek érdekes lehet, nekem kevésbé tetszett; végig idegesítőnek találtam a karaktereket,... több»

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

1

Elképesztő volt látni, hogy az oroszlánhoz milyen közel engedték a lányt a forgatások alatt, és szinte egyenrangú félként, csapattársként tekintett rá. Valószínűleg emiatt is tartott olyan sokáig a forgatása. Sajnos a történet már majdnem feldolgozás... több»

 
Klauka89   2022. 02. 20.

1
Mia és Charlie igaz barátsága

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Négyesre tudom értékelni, mert voltak benne ostoba jelenetek is. A főszereplő, Daniah de Villiers gyönyörű lány, és egyébként jól játszott. Már csak azért is megéri megnézni, mert az oroszlánnal forgatott jelenetek egyediek és nagyon látványosak. Mia Charlie-val együtt nő fel, és Charlie pedig Miával cseperedik. Nem is bántotta sosem, Nicket se bántotta volna, az tényleg az anya-parának volt köszönhető. Számomra akkor ütközött ki nagyon a "mese" oldala a történetnek, amikor a lány gondol egyet, persze majd ő megmenti az oroszlánt, kocsit szerez, megtankol 13 évesen, a hatalmas nagymacskát meg persze nem szúrja ki egy járókelő sem... ott egy kicsit kezdett elgurulni a gyógyszerem. De maga a legenda, a mesealap, amiben a gyerekek hittek, jó alapul szolgált a történetnek, Miának hatalmas szíve és igazságérzete van, ami miatt tudta, mit kell tennie. A testvérek összetartottak, ami mindig, minden körülmenyek között egy gyönyörű védelmi kapcsolat. A vége különösen szépre sikerült, még meg is könnyeztem, szóval mindent összevetve megéri megnézni, és azt mondom, jó kis családi mozi.

 
Dorkateo   2021. 01. 06.

1
Fontos téma vacakul leforgatva

A szereplők Mia kivételével rémesek. Az apa különösen. Az viszont szép volt, hogy folyamatosan forgatták, a szereplők tényleg idősödtek. A forgatókönyvet nem tudom, írták-e egyáltalán. Szerintem 1 kamerával készült az egész. Ettől még lehetne jó is. A rendező... hagyjuk! Mégis meg kell nézni, hogy tudjuk, mi folyik vadászat címen Afrikában (és persze Magyarországon ugyanúgy, csak nem oroszlánt lőnek). És Afrika azért csak Afrika, ha túl sok képet is láttunk róla.

 
Shelby07   2020. 03. 26.

1

Nagyon szerettem, nagyon megható és egyben szomorú is mindaz, amit a film bemutat. Nagyon örülök hogy láttam és hogy elkészítették ezt a filmet. Elgondolkoztatja az embert azon, hogy kik is vagyunk mi és mire képesek az emberek. Motiváló és szívszorító történet. Érdemes megnézni.

 
duhaj   2019. 04. 18.

2

Gyerekek, ez egy igazi emberi történet, amit egyszerűen mindenkinek látnia kell, legalább egyszer az életben. Annyira magával ragadott, hogy többször meg is néztem, szerintem hibátlan, még így sokadjára is. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, a lehető legmelegebben.

A film összbevétele 35 487 190 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 65 014 798 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 249 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Daniah De Villiers és Ryan McLennan három éven át heti háromszor két-három órát töltöttek azzal, hogy megtanulják, miként dolgozzanak egy oroszlán közelében, illetve hogyan teremtsenek biztonságos kapcsolatot az állattal.

(hp)
 

Gilles de Maistre eredetileg tervezett folytatást a filmhez, azonban végül elvetette az ötletet, mivel ehhez arra lett volna szükség, hogy a Miát alakító Daniah De Villiers és az oroszlán között folyamatos kapcsolat álljon fenn. Ennek híján azonban igen veszélyes lett volna a forgatás.

(hp)
 

A film forgatása két és fél év alatt zajlott, mivel hamar kiderült, hogy lehetetlen lett volna több, különböző korú oroszlánnal forgatani. Gilles de Miastre azt szerette volna, ha valódi kapcsolat alakul ki a főszereplő, Mia és az oroszlán között, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az állat már kölyökkorától a lány közelében nevelkedik.

(hp)
 

Gilles de Maistre egy dél-afrikai zoológust, Kevin Richardsont kérte fel, hogy szakértelmével segítse a munkát. A férfi több mint húsz éve foglalkozik oroszlánokkal.

(hp)
 

Mia szerepére több mint 300 dél-afrikai gyermeket hallagattak meg, mielőtt kiválasztották volna Daniah De Villiers-t.

(hp)
 
A Mia és a fehér oroszlán egy szívmelengető családi mozi, aminek érvényes üzenete és a gyerekek számára elgondolkodtató mondanivalója van, de bármely korosztály számára simán élvezhető darab. több»