Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77%
Filmadatlap
 
30
Szereplők
8
Vélemények
20
Képek
2
Videók
 
Shelby07   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Nagyon szerettem, nagyon megható és egyben szomorú is mindaz, amit a film bemutat. Nagyon örülök hogy láttam és hogy elkészítették ezt a filmet. Elgondolkoztatja az embert azon, hogy kik is vagyunk mi és mire képesek az emberek. Motiváló és szívszorító történet. Érdemes megnézni.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 22.

Elképesztő volt látni, hogy az oroszlánhoz milyen közel engedték a lányt a forgatások alatt, és szinte egyenrangú félként, csapattársként tekintett rá. Valószínűleg emiatt is tartott olyan sokáig a forgatása. Sajnos a történet már majdnem feldolgozás... több»


 
duhaj   2019. 04. 18.

Gyerekek, ez egy igazi emberi történet, amit egyszerűen mindenkinek látnia kell, legalább egyszer az életben. Annyira magával ragadott, hogy többször meg is néztem, szerintem hibátlan, még így sokadjára is. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, a lehető legmelegebben!

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 29.

Az ilyen igényes családi film ritka, mint a fehér oroszlán

Azt hiszem, csak megemelni tudjuk a kalapunkat egy olyan családi film előtt, ami CGI nélkül teremt olyan pazar képi világot, mint a Mia és a fehér oroszlán. Legutóbb az Egy kutya hazatér című film kapcsán szembesültünk azzal, milyen rosszul sülhet el... teljes kritika»

 
kasztni   2019. 04. 19.

Bár a film üzenete abszolút helyénvaló, de ez a súlytalan családi filmes köntös nekem eléggé elvette az élét. Kellemes, egyszer nézhető filmecske, de őszintén szólva nem vesztesz vele sokat, ha ezt most kihagyod.

 
fijass   2019. 04. 17.

Azért a megvalósítás mellett se menjünk el szó nélkül. Ilyen természetesen színészkedni egy oroszlán közelében, azért le a kalappal. Nem az év legjobb filmje, ebben egyet kell értenem az előttem szólóval, de az üzenete tényleg és a kivitelezés bőven megéri a négy csillagot nálam.

 
MMcFly2015   2019. 09. 02.

A mozipremier körül, a filmről megjelent cikkek a már csábítóan hatottak, mikor olvastam: nem CGI oroszlánokkal szúrják ki az emberek szemét, hanem 5 évig kamerák elött nevelkedett hús-vér állatokat láthatunk. Ez 2019-ben külön dicséretes. Ez mellet... több»

Mélanie Laurent
Mélanie Laurent
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers
Daniah De Villiers

A film összbevétele 35 487 190 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 65 014 798 forintot termelt. A hazai mozik összesen 50 249 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Daniah De Villiers és Ryan McLennan három éven át heti háromszor két-három órát töltöttek azzal, hogy megtanulják, miként dolgozzanak egy oroszlán közelében, illetve hogyan teremtsenek biztonságos kapcsolatot az állattal.

(hp )
 

Gilles de Maistre eredetileg tervezett folytatást a filmhez, azonban végül elvetette az ötletet, mivel ehhez arra lett volna szükség, hogy a Miát alakító Daniah De Villiers és az oroszlán között folyamatos kapcsolat álljon fenn. Ennek híján azonban igen veszélyes lett volna a forgatás.

(hp )
 

A film forgatása két és fél év alatt zajlott, mivel hamar kiderült, hogy lehetetlen lett volna több, különböző korú oroszlánnal forgatani. Gilles de Miastre azt szerette volna, ha valódi kapcsolat alakul ki a főszereplő, Mia és az oroszlán között, ez pedig csak akkor lehetséges, ha az állat már kölyökkorától a lány közelében nevelkedik.

(hp )
 

Gilles de Maistre egy dél-afrikai zoológust, Kevin Richardsont kérte fel, hogy szakértelmével segítse a munkát. A férfi több mint húsz éve foglalkozik oroszlánokkal.

(hp )
 

Mia szerepére több mint 300 dél-afrikai gyermeket hallagattak meg, mielőtt kiválasztották volna Daniah De Villiers-t.

(hp )
 

Gilles de Maistre egy interújban elárulta, hogy a film ötlete akkor ütött szöget a fejébe, amikor egy dokumentumfilmet forgatott a gyerekek és a vadon élő állatok barátságáról.

(hp )
 
A Mia és a fehér oroszlán egy szívmelengető családi mozi, aminek érvényes üzenete és a gyerekek számára elgondolkodtató mondanivalója van, de bármely korosztály számára simán élvezhető darab. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.