Mickey Rourke nem hagyta szó nélkül, hogy emberöléssel vádolták meg Alec Baldwint

A hollywoodi keményfiú, Mickey Rourke szerint "kizárt dolog", hogy Alec Baldwint hibáztassák a Rozsda című film forgatásán történt halálos lövöldözésért, és az emberölés vádját "szörnyen, szörnyen rossznak" nevezte.

Az egykori bokszoló csütörtökön lendületesen kiállt színésztársa védelmében egy közösségi médiában közzétett bejegyzésben, amelyet maga Baldwin is gyorsan lájkolt: "Szörnyű tragédia, ami Halyna Hutchins operatőrrel történt. De Alec Baldwint semmiképp sem kellene megvádolni bármilyen gondatlansággal" - írta a 70 éves Törzsvendég sztárja.

Úgy vélte, hogy "a legtöbb színész semmit sem tud a fegyverekről, különösen, ha nem a fegyverek közelében nőtt fel".

"Alec nem a házából vagy az autójából hozta a fegyvert a forgatásra" - írta, mondván, hogy a fegyverek kezelése kizárólag a fegyvermesterek felelőssége - "Semmiképpen sem lehet Alec Baldwint hibáztatni ezért a szerencsétlen tragédiáért. Az, hogy a hatalom [vádolja] Baldwint ezzel a felelősséggel, szörnyen rossz" - fogalmazott - "Biztos vagyok benne, hogy Alec már így is eleget szenved a történtek miatt. De őt hibáztatni szörnyen, szörnyen helytelen" - írta.

Posztját azzal zárta, hogy "mély részvétet küldött Halyna Hutchinsnak,a családjának és a barátainak".

A 64 éves Baldwin egyike volt annak a több mint 5000 embernek, akik lájkolták a posztot, amelyben a kommentelés lehetősége ki volt kapcsolva.

Baldwin ügyvédje, Luke Nikas korábban "szörnyű igazságtalanságnak" nevezte a vádakat: "Baldwin úrnak semmi oka nem volt azt hinni, hogy éles golyó van a fegyverben - vagy bárhol a filmforgatáson" - mondta Nikas - "Azokra a szakemberekre hagyatkozott, akikkel együtt dolgozott, akik biztosították őt arról, hogy a fegyverben nem volt éles lövedék".

A vádak bejelentése utáni interjúkban az új-mexikói ügyészek azt mondták, hogy a sztár ugyanúgy hibáztatható, mert veteránja volt a fegyverhasználatnak a forgatásokon, jól ismerte a biztonsági előírásokat.

"Ő egy olyan színész, aki valószínűleg több mint 40 fegyveres filmben szerepelt, és interjúkban azt mondta, hogy "nagyon jól ismeri a fegyverek használatát" - mondta Andrea Reeb különleges ügyész az NBC Newsnak - Mégis "a fegyvert nem ellenőrizte ő vagy a fegyvermester, ami a szokásos protokoll" - mondta Baldwin "vakmerő" viselkedéséről a 2021 októberében történt halálos lövöldözés során az ügyész.

Baldwin ezután "lőfegyvert is fogott valakire", annak ellenére, hogy általános az a felfogás, hogy "nem fogunk fegyvert valakire, hacsak nem szándékozunk ténylegesen lelőni" - mondta az ügyész - "Megértette, hogy mi a megfelelő protokoll a biztonság érdekében, és ezt egyszerűen figyelmen kívül hagyta" - állította Reeb - "Mindazokat a dolgokat tette, amelyek végül Halyna Hutchins halálához vezettek" - mondta a 42 éves anyáról Reeb.

"Ez több volt, mint puszta gondatlanság. Ez emberek gondatlansága volt, embereké, akik nem végezték a munkájukat, akik megsértették azokat a normákat, amelyeket mindannyiunknak be kell tartanunk, ha fegyver van a kezünkben. És emiatt azt mondanám, hogy ez nem csak egy baleset - ez egy bűnügyi baleset" - zárta beszédét Reeb.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

MICKEY ROURKE (@mickey_rourke_) által megosztott bejegyzés