A Disney átdolgozta filmes menetrendjét, késleltetve a Penge, a Deadpool 3, a Fantasztikus négyes és más nagy Marvel-filmek megjelenését.

Az átrendezés részeként a Penge 2023. november 3-ról 2024. szeptember 6-ra került át, ami áttervezést okozott az MCU többi részén. A Deadpool 3 2024. szeptember 6-ról 2024. november 8-ra, a Fantasztikus Négyes 2024. november 8-ról 2025. február 14-re, egy cím nélküli Marvel-film 2025. február 14-ről 2025. november 7-re, a Bosszúállók: Titkos háború című filmet 2025. november 7-ről 2026. május 1-jére halasztották; és egy másik, 2026. május 1-jére tervezett, cím nélküli Marvel-filmet töröltek a Disney naptárából.

A Penge esetében az egyéves halasztás nem meglepő, hiszen nemrégiben Bassam Tariq kilépett a projektből, így a film rendező nélkül maradt. A Marvel szüneteltette a produkciót - amelynek főszerepében Mahershala Ali játssza a címszereplő vámpírvadászt -, mivel a stúdió új rendezőt keres.

Tekintettel a Marvel Moziverzum összefüggő történeteire, a Penge jelentős késése a többi készülő filmre is visszahatott. A következő Marvel-film a novemberben érkező Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! lesz, amely az MCU negyedik fázisának végét jelenti.

Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke júliusban a San Diego-i Comic-Conon jelentette be, hogy a Fantasztikus Négyes indítja el a hatodik fázist, így a Penge és a Deadpool 3 lesz az utolsó két film, amely lezárja az ötödik fázist.

Addig is, itt van nekünk az eredeti ikonikusan kilencvenes évekbeli Penge, ami - bár akkor ezt még senki nem tudta - egy egészen új filmes éra elindításában is szerepet játszott. Ki volt az, aki sorban állt a videótékánál, hogy kikölcsönözhesse? Kezeket fel!

80 Penge  (1998)

akció | horror | sci-fi

Penge, a különleges képességekkel megáldott félig ember, félig vámpír gyerekkora óta egy barátjával karöltve irtja a vámpírokat. Miután a férfi megmenti a bájos doktornő,... több»