Az M:I rendezője, McQuarrie még a film bemutatója előtt elárulta, hogy elutasította Tom Cruise megfiatalítását egy 1989-ben játszódó nyitójelenethez.

Az öregedésgátló effektusok még mindig eléggé megosztják a közönséget, ahogy azt az Indiana Jones és a sors tárcsája című film nyitó 25 perces jelenetének Harrison Ford megfiatalításával kapcsolatos reakciók is mutatják.

Most a "The Empire Spoiler Special Film Podcast" új epizódjában a rendező azt is elárulta, hogy fontolóra vette, hogy Julia Robertset is megkeresi, hogy őt is fiatalítsa a jelenethez, ez azonban végül soha nem történt meg.

A jelenet, ami bekerült a filmbe, egy rövid flashback, ami másutt is fel-felbukkan a játékidő során. A fiatal Ethan Huntot (Cruise) mutatja be, amint végignézi, ahogy a gonosztevő Gabriel (Esai Morales) meggyilkolja a barátnőjét, akit Mariela Garriga alakít.

McQuarrie megnézte az öregedésmentesítő/fiatalító VFX-et, hogy a filmet egy hosszabb jelenettel nyissa meg, amely e végzetes találkozás körül játszódik.

"Azt mondtam: 'Oké, ha ezt a jelenetet csinálnám, akkor Tom mondjuk 1989-ben lenne. Tony Scott rendezte volna a filmet abban a korszakban" - mondta McQuarrie az Empire podcastben - "Megnéztük a stílusát, és azon kezdtünk el gondolkodni, hogy vajon hogy nézne ki, ha Tony Scott forgatta volna a filmet? Visszanéztem, hogy ki volt a zseniális, ki volt az áttörő sztár 1989-ben? És akkoriban volt a Pizzavarázs. És azt gondoltam: "Ó, Istenem!". Julia Roberts, az akkor még a Micsoda nő előtti Julia Roberts, mint egy fiatal nő."

McQuarrie így folytatta: "Az egyetlen módja annak, hogy igazságot szolgáltassak a jelenetnek [az öregedésgátlás alkalmazásával], az volt, hogy valahogy meggyőzzem Julia Robertset, hogy jöjjön be, és játssza el ezt a kis szerepet a történet elején. És persze, ahogy koncepcionálisan végigmész rajta, azt gondolod: 'Most mindenki csak Julia Roberts, Esai, Tom és Henry Czerny öregedésgátlásán fog gondolkodni."

Bár a rendező le volt nyűgözve a de-aging technológiától, amelyet a Leszámolás - Első rész elvetett nyitányához kutatott, mégis úgy gondolta, hogy túlságosan zavaró lenne, ha egy olyan ismert sztár, mint Tom Cruise, sokkal fiatalabbnak tűnne. Érvelése szerint a nézőket ez kiragadná a filmből. Ez, valamint a színészek megfiatalításának ára is óriási.

"Én kaptam a számlát az effektről, mielőtt még a fizetésüket is beleszámították volna" - mondta McQuarre az Empire-nek - "És ha kettőt, vagy hármat rakunk be egy közös felvételre, az olyan drága lett volna, mint a vonat, mire elkészültünk".

McQuarrie a film csúcsjelenetére utal, amely egy száguldó vonaton játszódik. A produkció a semmiből építette meg a vonatszerelvényeket, és valóban összetörték a vonatot, ami nem kis költséggel járt.