Már csak napok kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Christopher McQuarrie filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 8 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban a következő hetek egyik legjobban várt filmje (Mission: Impossible - Utóhatás), melynek premierjét itthon is komoly várakozások előzik meg. A produkciót Christopher McQuarrie és Bruce Geller forgatókönyve alapján Christopher McQuarrie rendezte (Mission: Impossible - Titkos nemzet, Jack Reacher), míg a főbb szerepeket Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Alec Baldwin, Michelle Monaghan, Rebecca Ferguson és Henry Cavill alakítják.

Íme tehát 8 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • A Mission: Impossible 1966-ban indult útjára a CBS-en, és összesen 171 epizódot, hét évadot élt meg. A szériát 1988-ban rebootolta az AMC, de néhány epizód után levették a műsorról. Közel egy évtizednek kellett eltelnie, hogy Hollywood is lecsapjon rá, és Tom Cruise főszereplésével milliárdokat érő franchise-zá váljon.
  • Christopher McQuarrie az első olyan direktor, aki két Mission Impossible részt rendezhetett.
  • Ebben a részben fény derül Ethan Hunt múltjára.
  • A repülőből kiugrós, ejtőernyős részt az Egyesült Arab Emirátusokban vették fel, mert ez volt szinte az egyetlen hely, ahol egy ilyen veszélyes manővert legálisan vehettek fel. Emellett egy szélcsatornát is igénybe vettek az ejőternyős jelenethez.
  • Tom Cruise az egyik jelenet kedvéért 106-szor ugrott ki ejtőernyővel egy repülőből, hogy meglegyen az a három felvétel, amire a rendezőnek szüksége volt. Mindez 25 ezer láb, vagyis több mint hétezer méter magasságban történt.
  • Cruise nem használt kaszkadőrt a forgatás során.
  • Forgatás során megsérült Tom Cruise, amikor egy jelenet felvételekor át kellett volna ugrania az egyik háztetőről a másikra, sajnálatos módon azonban a ház oldalának csapódott. A forgatás emiatt hetekig csúszott.
  • A film még a Mission: Impossible - Titkos nemzet bemutatója előtt zöld utat kapott.

Hazai premierdátum: 2018.08.02.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: