Mit nézzek? Ezen az 5 premierfilmen nem fogsz unatkozni a hétvégén

Csütörtök van, tehát érkeznek az új filmek a mozikba, illetve a streaming platformokra is. Ezúttal sincs ez másképp, az előttünk álló hétvégén (ami ráadásul hosszú hétvége lesz) is lesznek ígéretes újdonságok. Öt tippet is adunk, hogy szerintünk mikre érdemes időt szánni a napokban. Az alábbi listán egy film szerepel, ami a mozikban debütál ma, kettő az HBO Maxon, egy-egy pedig a Disney+-ra és a Telekom TVGO-ra érkezik meg.

#5

dokumentum

Cinego

Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová hidegvérű meggyilkolása 2018 februárjában nemcsak Szlovákiát sokkolta. Miért kellett meghalniuk?  A Kuciak... több»

Rendező: Matt Sarnecki
Egy fiatal, ambiciózus oknyomozó újságírót és menyasszonyát saját otthonukban agyonlőnek Szlovákiában. A merénylet nagy közfelháborodást vált ki. Az emberek az utcára vonulnak, amikor egy informátornak köszönhetően a szerkesztőségbe eljuttatott titkos aktából kiderül, hogy a gyilkosság megbízója feltehetően az ország egyik kétes hírű üzletembere volt. A szálak a legfelsőbb körhöz vezetnek: a felbujtó feltehetőleg közvetlen kapcsolatban áll az ország vezető pártjával. A nyomozás során olyan szövevényes háló bontakozik ki, ami korrupt bírák, oligarchák, végső soron pedig a kormánypárt, sőt, a miniszterelnök alól is kiránthatja a talajt. Mától a mozikban.
#4

66 Ufóvadászok  (2023)

(9)

kaland | sci-fi

Telekom TVGO

Denise mindössze 8 éves volt, amikor édesapja meghalt. A fiatal lány képtelen szabadulni annak gondolától, hogy apja nem halt meg, hanem elrabolták a földönkívüliek. A tinédzser... több»

Denise nyolc éves volt, amikor elvesztette édesapját. A tinédzser lánynak meggyőződése, hogy az apja nem meghalt, hanem elrabolták az ufók. A rebellis tini egyedül áll elképzelésével, ám hamarosan segítséget kap egy ufótársaságtól, akiknek a tagjai legalább nem szkeptikusok a földönkívüliek létezését illetően. A kérdés csupán az, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok, nyomok, elegendőek-e egy kutatáshoz, amelyen a furcsa társaság elindulhat, és megfejtse Denise apjának rejtélyét. A paranormális jelenségek fokozódása mindenesetre azt sejteti, a lánynak nemcsak eszelős lázálma lehet az ufók létezése. Mától a Telekon TVGO-n.
#3

37 Pán Péter és Wendy  (2022)

(7) (3)

akció | családi | fantasy | kaland | romantikus | thriller

Disney+

J.M. Barrie klasszikus történetének élőszereplős feldolgozása, melyben egy fiú, aki sosem akar felnőni és három testvére egy varázslatos utazásra indul Sohaországba.

A fiatal lány, Wendy Darling fél elhagyni gyermekkori otthonát, majd találkozik Pán Péterrel, a fiúval, aki nem hajlandó felnőni. Testvéreivel, Csingilinggel – az apró tündérrel – és Péterrel eljut Sohaország varázslatos világába. Ott találkozik egy gonosz kalózkapitánnyal, Hook kapitánnyal, és belevág az izgalmas kalandba, amely örökre megváltoztatja az életét. Április 28-tól a Disney+-on.
#2

dráma | fantasy | romantikus

HBO Max | Telekom TVGO

Egy tudós története, aki tulajdonképpen elégedett az életével, miután azonban találkozik egy dzsinnel, aki három kívánságot kínál neki a szabadságáért cserébe, az élete... több»

Dr. Alithea Binnie elégedett magányos, emberektől elszigetelődött életével. Azonban a tudományt és logikát mindennél többre tartó nő élete fenekestül felfordul, mikor egy isztambuli útja során összesodorja a sors egy dzsinnel. A mágikus lény mindenképp szeretné teljesíteni a nő három kívánságát, de Alithea ebbe nem akar belemenni, hisz számos monda megörökítette már, milyen balul sül el általában, ha valaki varázslat útján szeretne elérni valamit. Hogy a nőt meggyőzze ennek ellenkezőjéről, a dzsinn történeteket mesél neki hosszú és izgalmas élete különböző állomásairól. Végül Alithea kötélnek áll, ám kívánsága nem csak a dzsinnt, de még őt magát is meglepi. Április 28-tól az HBO Maxon.
#1

79 Larry  (2022)

(10) (3)

dráma

HBO Max | Cinego | Filmio | Netflix

Ádám egy 22 éves pásztorfiú, aki beszédhibája miatt az emberektől elzárva, magányosan él Borsodban, mígnem óriási felfedezést tesz: rappelés közben nem dadog. Stílusával... több»

A Larry főszereplője, a 22 éves pásztorként dolgozó Ádám súlyos dadogása miatt a társadalomtól elszigetelve él Borsodban. Egy nap azonban katartikus felismerést tesz. Ha kirobbanó dühhel rappel, a dadogás megszűnik. Vad előadásmódja és kíméletlen őszinteségű szövegei miatt váratlanul óriási sikert ér el a YouTube-on Larry néven. A bénító beszédzavar azonban ismét előjön, amikor emberek előtt kell fellépnie. Ahhoz, hogy fel tudjon nőni online alteregójához, Ádámnak át kell törnie belső gátját és ki kell állnia önkényes apjával szemben. Április 30-tól az HBO Maxon.