Most már biztos, nem lesz Fantasztikus négyes 2.

A 20th Century Fox végleg leállította a projektet.

Bár már a premierdátum is megvolt, a 20th Century Fox végül belátta, hogy nem érdemes belefutni még egy olyan pénzügyi bukásba, mint amilyen az idei A fantasztikus négyes rebootja jelentett. A stúdió eltávolította a címet a tervezett premierjei közül. A rendkívül negatív kritikai és nézői fogadtatás tehát megtette a hatását, bár az némileg sajnálatra méltó, hogy jó eséllyel újabb tíz éve kell várnunk a következő próbálkozásig.

A bukás már előre megjósolható volt, ugyanis a rendező, Josh Trank és a stúdió között a korábbi híresztelések szerint igen megromlott a viszony, és bár a direktor tagadta, hogy ez miatta történt volna, a szakma nem az ő pártjára állt, és a Disney el is vette tőle a beígért Star Wars spin-off rendezésének jogát. Történt ugyanis, hogy Trank a film premierjének napján Twitter üzenetben adott hangot annak, hogy ez nem az a film, amit ő szeretett volna látni, és egy éve volt egy olyan verziója, ami biztosan elnyerte volna a rajongók tetszését. Hogy ez mennyiben igaz, valószínűleg sosem derül ki.

A fantasztikus négyes a tengerentúlon alig szedett össze 56 milliót, amivel alaposan alulmúlta még a nem túl sikeres elődöket is, és bár a nemzetközi piacon nem teljesített olyan rosszul, de összességében még így is lehangolóak voltak az adatok. Kár érte, ugyanis a rendezőt és a stábot is beleszámítva egy igen tehetséges csapat állt össze, akiktől most már hivatalosan is búcsút kell vennünk.