Moziba be! - Lehengerlő tempót diktál a Halálos iramban 7, ismét Indiába kalauzol a Keleti nyugalom

Végre mozikban az egy milliárd dolláros franchise, a Halálos iramban hetedik része, a Keleti nyugalom sztárparádéval érkező folytatása, a poszt-szocialista Kuba társadalmi problémáira fókuszáló Havannai éjszaka, és többszörös díjnyertes német dráma, a Marie története.

Halálos iramban 7

Milliók várták, vajon mit sikerül kihoznia a Halálos iramban franchise hetedik epizódjából James Wannak, és úgy tűnik, a horrorfilmes rendező nem okozott csalódást. A filmet a premierjét követően a kritikusok és a közönség is kiválóan fogadta. Nem meglepő, a Halálos iramban 7 pont az tudja, mint a korábbi sikeres epizódok, csak még látványosabban, még több benzingőzzel, még több hajmeresztő mutatvánnyal és Dwayne Johnson valamint Jason Statham bunyójával, és közben azért nem feledkeztek meg méltó emléket állítani Paul Walkernek. A Halálos iramban 7 nem egy okos film, sőt, a párbeszédek annyira elrugaszkodnak a valóságtól, hogy az már néha kezd kínossá válni, de a helyzet az, hogy ez senki nem érdekel, ugyanis olyan tempót diktál a film, amivel egyszerűen átrobog az emberen ez a közel 140 percnyi őrület. Aki a megfelelő elvárásokkal ül be rá, garantáltan nem fog csalódni, így pedig bárkinek tudjuk ajánlani, aki nem veti meg és a remekül megkoreografált akciójeleneteket.

Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel

Négy évvel az első rész után elkészült a 2011-ben váratlanul nagy sikert arató Keleti nyugalom - Marigold Hotel folytatása, mely ismét meghódította a világot. A készítők voltaképpen semmit sem változtattak a recepten, így a Keleti nyugalom - A második Marigold Hotel bemutatatását remek bevételi mutatók és kiváló visszhang kísérte. És hogy miben rejlik a siker? Először is ott van az impozáns színészgárda (Judi Dench, Maggie Smith, Celia Imrie, Penelope Wilton, Bill Nighy, Tom Wilkinson, Ronald Pickup), a remek helyszín, a humor, a rendkívül színes, ízléses látvány és a kellemesen cukormázas történet, melyet a film idős sztárjai olyan magabiztossággal tartanak kézben, hogy mégsem válik ömlengőssé. Aki szerette az első részt, annak ideális választás lehet a hétvégére, de azoknak sem fog csalódást okozni, akik egy kellemesen szórakoztató sztárparádéra kíváncsiak.

Havannai éjszaka

Laurent Cantet, az Arany Pálma-díjas rendező korábbi alkotásaihoz hasonlóan legújabb, Havannai éjszaka című filmjével ismét a társadalmi problémákat helyezte előtérbe. A helyszín ezúttal a poszt-szocialista Kuba egy terasza, ahol öt rég nem látott barát gyűlik össze, hogy felidézzék a régi emlékeiket. Az éjszaka múlásával azonban felszínre törnek a régi sérelmek, melyekre támaszkodva Cantet jó érzékkel talál utat a társadalmi gondok és az elidegenedés témájának kifejtésére. A Havannai éjszaka kamara jellege rendkívül sokat követel meg a színészektől, akik azonban hiba nélkül teremtik meg a film feszültséggel teli atomszféráját. Bár a film katartikusnak szánt, akár érzelgősnek is érezhető, ámbár a történetet jól lekerekítő befejezése némelyekben kiválthat némi ellenérzést, mégis, akik szeretik a tartalmas, kevés szereplős drámákat, Cantet filmjében meg fogják találni a számításaikat.

További premierek: Marie története