Nagy hagyománnyal szakít a 007 Nincs idő meghalni

A James Bond filmekben mindig volt néhány közös vonás, és most nem arra gondolunk, hogy a 007-es ügynök megmenti a világot az ügyeletes gonosztól. Hanem az olyan jellegzetességekre, mint a rázva és nem keverve fogyasztott Martini, a szép nők és a gyors sportkocsik vagy épp a film főcíme előtti jelenet, amelyben mindig James Bondot láthattuk. Nos, ez a hagyomány jövőre megtörik.

A 007 Nincs idő meghalni igazi jubileumi James Bond kaland lesz, ha végre egyszer tényleg megjelenik. Daniel Craig ötödik és egyben utolsó James Bond-filmje ugyanakkor több szempontból is rendhagyó lesz. Most kiderült egy olyan részlet is, amely tényleg az egész franchise-ra eddig jellemző hagyományt küld nyugdíjba.

Mint már fent említettem, eddig minden James Bond film úgy kezdődött, hogy még a cím előtt láthattuk a 007-est valamilyen kényes szituációba keveredni. Ez vezette fel az aktuális film történetét. De a 007 Nincs idő meghalni szakít ezzel a hagyománnyal.

A legújabb hírek szerint ugyanis ezúttal a cím előtti nagyjából ötperces jelenetben nem láthatjuk majd James Bondot. Helyette a Léa Seydoux által alakított Madeleine Swann lesz a főszereplő egy gyermekkori visszaemlékezésben. A jelenetben az ügyeletes gonosz, a maszkot viselő Safin támad rá a még gyermek Madeleine Swannra, miután végzett az anyjával. A filmet rendező Cary Fukunaga elmondása szerint az egész már-már egy tinihorrort idéz majd, ahogy Safin kergeti a házban az ifjú Madeleine-t.

A 007 Nincs idő meghalni meghalni története öt évvel a legutóbbi film után játszódik, James Bond pedig visszavonult az aktív szolgálattól. Csakhogy egy nap felkeresi egy régi CIA-s barátja, hogy segítsen nekik felkutatni egy eltűnt és vélhetően elrabolt tudóst. A reaktivált ügynök hamarosan rájön, hogy Safin személyében olyan veszedelem leselkedik a világra, amilyen korábban sosem. A filmeleji felvezető valószínűleg azt a célt szolgálja majd, hogy sokkal személyesebb jelleget adjon az új kalandnak.