69 Üveg  (2019)

Néhány hónapja érkezett a mozikba az Üveg, amely a méltán kultikusnak mondott A sebezhetetlen és a Széttörve című filmek lezáró epizódja.

A filmek rendezője, M. Night Shyamalan számára annak idején a Hatodik érzék hozta meg a valódi ismeretséget és egyben elismerést, ráadásul a rendezőt úgy is emlegették, hogy valószínűleg Steven Spielberg nyomdokaiba lép majd.

A Sebezhetetlen hatalmas sikerét azonban a Széttörve nem igazán tudta megismételni, mind a nézők, mind pedig a kritikusok véleménye megoszlott a film nívója kapcsán. Az idén mozikba kerülő Üveg-en pedig már alaposabban elverték a port a kritikusok.

Egy napokban adott interjújában a rendező őszintén vallott arról, mennyire megviselte a film negatív fogadtatása. „Éppen Londonban voltam, egy tévéműsorra készültem, már a sminkszobában ültem, amikor hallottam az első visszajelzésekről a tengerentúlon. Egyszerűen csak sírtam.”, nyilatkozta a rendező.

A Shyamalan bevallása szerint mindig is a saját történeteit szerette elmesélni filmjeiben, törekedni arra, hogy az épp aktuális konvenciókra támaszkodjon. Egyedi hangulatú filmjei mindezt visszatükrözik, így szinte minden a nézőkre marad, legfőképp az, hogy eldönthessék, szeretik-e a rendező alkotásait.