Narnia krónikái filmekkel és sorozatokkal készül a Netflix

A világ legnagyobb streaming-szolgáltatója nem szeret kicsiben játszani, és jelen pillanatban minden más stúdiónál többet költ tartalomgyártásra és eredeti anyagok készítésére. Eddig is a minőségi szórakoztatás volt a fő szempontjuk, és úgy tűnik, hogy erről a csapásról nem térnek le.

Nemrég ismét nagy üzletet kötöttek a C. S. Lewis regényeinek jogait birtokló céggel: vagyis a Netflix készen áll arra, hogy újragondolja a Naria krónikáit filmek, sorozatok és még ki tudja, mi egyéb formájában.

Az író összesen 7 regényt írt Narnia varázslatos világáról, és ez az első alkalom a történelem során, hogy egy kézben van az összes, így a Netflix tulajdonképpen egy páratlan lehetőséghez jutott – és olyan gigaprodukciót, illetve évekre elég alapanyagot gyárthat majd, amilyet csak akar. Hiszen, mint az már sokszor kiderült a Netflix esetében, a pénz nem igazán akadály.

A hét megjelent könyv közötti is rengeteg olyan történetszál húzódik, amiket ki lehet bontani és ki lehet dolgozni úgy, hogy maga a keret már megvan. Lewis munkásságának megfilmesítésével többször próbálkoztak már, futott belőle sorozat a BBC-n Narnia Krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény, Narnia Krónikái: A Hajnalvándor útja és Narnia Krónikái: Az ezüst trón címmel, de a szélesebb közönség az újabb feldolgozások kapcsán ismerhette meg az író nevét (már amennyiben nem olvasták a világszerte sikeres sorozatot): a három film több mint egymilliárd dollár bevételt hozott, de az első, a Narnia krónikái: Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény volt messze a legsikeresebb.

A Netflix – amellett, hogy a sorozatokkal és hosszabb franchise-okkal remél meghódítani még több potenciális előfizetőt – talán jogosan érzi úgy, hogy itt az ideje egy teljes és átfogó Narnia-rebootnak. A technika és a költségvetés megvan hozzá, és Lewis világa igazán megérdemli, hogy életre keljen.

Hogy pontosan mikor és hogyan vágnak majd bele a gigantikus munkába, még nem tudni pontosan – de biztos nem fognak róla titkolózni.