Alig néhány hét múlva a hazai mozikba is megérkezik a Szellemirtók – A borzongás birodalma, amelyhez már befutottak az első kritikák.

Gil Kenan rendezése ismét parádés szereposztást ígér a 2021-ben megjelent Szellemirtók: Az örökséghez hasonlóan, amelyet nem mellékesen épp Ivan Reitman fia, Jason Reitman rendezett, hiszen a film főszerepében visszatér Bill Murray, Paul Rudd, Dan Aykroyd, Finn Wolfhard, Annie Potts, Mckenna Grace, Kumail Nanjiani és Carrie Coon.

Nagyon úgy tűnik azonban, hogy Kenan filmje már most csúnyán elhasalt a kritikusok körében, hiszen a Rotten Tomatoes portálon jelenleg mindössze 45 százalékos értékelést kapott, de nézzük is egy kicsit részletesebben, mit is gondolt a filmről a szakma.

“A filmet annyira összezavarja a saját története, a múltra való szüntelen visszautalások és a bizonytalanság, hogy miként foglalkozzon a jelennel, hogy leginkább lazán kapcsolódó ‘Szellemirtók-témájú’ szekvenciák sorozataként bontakozik ki, nem pedig egy tényleges, koherens filmként” - írja a Times szerzője, Kevin Maher.

“A legjobb, amit a Szellemirtók, fagyott birodalomról mondhatok, hogy nem a legrosszabb. Az az Örökség lenne” - jegyzi meg a Mashable kritikusa, Kristy Puchko.

“A film egyre jobban elveszíti a lendületét, és egyre inkább felmerül a gyanú, hogy Kenan és Reitman nem tudta kiválasztani, hogy a különböző ötletek közül melyiket használja fel, ezért úgy döntött, hogy mindet felhasználja” - írja Nicholas Barber a BBC.com-on.

Fontos persze leszögezni, hogy ezek jelenleg csupán az előzetesen befutott értékelések, bármilyen következtetést korai lenne levonni még egyelőre. A borzongás birodalma tehát április 11-én érkezik a hazai mozikba.

animáció | fantasy | kaland | vígjáték

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az... több»