Szellemirtók – A borzongás birodalma

Szellemirtók – A borzongás birodalma

Ghostbusters: Frozen Empire

Kihez fordulsz nagy bajban? Kitől kérsz segítséget, amikor kísérteties lények vesznek üldözőbe? Az egyértelmű válasz: a Szellemirtókat! A legendás csapat azonban már nem az eredeti felállásban dolgozik. A változás ellenére a híres New York-i tűzoltóság viszont továbbra is működik.
Itt… Több

Forgatókönyvíró: Ivan Reitman
Premier (HU): 2024.04.11. | Telekom TVGO (2024.06.24.) | Max (2024.09.20.)
Forgalmazó: InterCom
Emily Alyn Lind
Paul Rudd
Mckenna Grace

2025.03.06 Piczil Zsolt

Könyörgök, legyen már vége! A filmnek? Annak is, meg az egész...

Alien, Terminator, Indiana jones, Ghostbusters. Mindegyikre igaz, hogy hosszú kihagyás után többnyire borzalmas folytatást kaptak. Amik csak arra voltak jók, hogy elemésszék a gyermekkori fantáziavilágainkat. Azért vannak mindig kivételek a folytatások szennyes áradatában, amik pici reményt adnak, pl. az Alien: Romolus vagy a Szellemirtók: Örökség. Na ez a mostani film (Szellemirtók – A borzongás birodalma) nem a kevés remekmű folytatás részbe esik bele. Inkább a "gyorsan felejtsük el" zónába, és plusz kívánságként még rimánkodhatunk a filmek istenéhez: könyörgök, legyen már vége a(z ilyen) sorozatoknak. Most már új (fantáziavilág) történeteket akarok nézni, új szereplőkkel. Annak nem örülök, hogy ezzel a filmmel zárják a Szelllemirtók univerzumot, csak annak örülök, a film bukása után esetleg nem folytatják tovább. Jobb lezárni ezt a Szellemirtók: Örökséggel, és pont. Ja még egy, Dan Akroyd az egyedüli öreg színész, aki még mindig szerelmes ebbe a világba, és ez látszik is rajta, őt még most is jó volt látni. Meg mintha a Csúcsfejek oldalkocsis motorkerékpárját használta volna, ami ha így van, akkor külön értékeltem. De az összes többi...

2024.05.17 Eastern79

Nosztalgikus szellemvadászat

Szerintem kifejezetten szórakoztatóra sikerült annak ellenére, hogy újat nem tudott mutatni, és jó volt látni a régi szereplőket is. Remek látvány és hangulat, izgalmas sztori, könnyű kikapcsolódás szinte minden korosztálynak.

2024.11.08 Majorkas

Nem borzongtam tőle, de annyira nem is lett vicces

Nagyon lassú felvezetés, gagyi poénok, Slenderman-szerű démonszarvakkal, életre kelt szemeteszsák és kőoroszlán. Ettől többet vártam valamiért. Az előzetesben látottaknak és a címnek is teljesen ellentmond, amit láttam. A régi szereplők megjelenése, illetve a nosztalgiafaktor miatt nem lett 2 csillag. 5/10.

2024.10.13 Gergo Horvath

Alapvetően tetszett ez a franchise-tól szokatlan, komolyabb hangvétel, de az tény, hogy ettől egy kicsit kevésbé lett szórakoztató. A nosztalgia működik benne, és a szíve is a helyén van, részemről ez egy erős hármas, amit nem bántam meg.

A film 117 950 660 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 49 876 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film számos jelenete a New Yori-i Közkönyvtár körül játszódik, azonban a városban forgatni túl drága lett volna, így a filmhez digitálisan újraépítették az épületet és környezetét, a karakterek pedig kék háttér előtt játszottak, mert így olcsóbb volt a produkciónak.Szerző: kabel