Már csak egy napot kell aludniuk a rajongóknak és megnyitja kapuit a Disney Star Wars élményparkja, amely sokak számára alighanem egy álom valóra válását jelenti majd.

Korábban, áprilisban számoltunk be arról, hogy idén, májusban Disneylandben, majd augusztusban a Walt Disney Worldben Galaxy’s Edge névvel megnyílik minden idők legnagyobb Star Wars tematikájú élményparkja, ahol a látogatók többek között egy életnagyságú Ezeréves Sólyomba szállhatnak be, vagy akár részei lehetnek a Lázadók és az Első Rend között dúló csatáknak.

Tegnap pedig egy exkluzív megnyitó keretein belül pedig a franchise legnagyobb sztárjai, Mark HamillHarrison FordBilly Dee Williams és maga a széria atyja, George Lucas nyitotta meg az új élményparkot.

Az eseményről Anthony Breznican tett közzé twitter profilján néhány rövidebb videót, amelyen maga az Ezeréves Sólyom valósághű modellje látható a háttérben. Az est talán egyik legmeghatóbb pillanata az volt, amikor Ford megütögette az épp leállni készülő űrhajó oldalát. „Peter, ezt a te tiszteletedre!” – mondta a színész, ezzel adózva a közelmúltban elhunyt Peter Mayhew emlékének, akit Chewbaccaként ismerhetnek a rajongók a filmekből.

A Star Wars széria kilencedik epizódja, a Skywalker kora pedig idén, december 19-én érkezik a hazai mozikba.