Fura, éppen ezért szerethető annyira a Mad Max: A harag útja. George Miller 2015-ös filmje csurig van szürreális elemekkel, és ebbe beletartoznak a szereplők is. Furiosa, Halhatlan Joe és a többiek mind emlékezetes karakterek. De érdekes módon mind közül egy a sztori szempontjából teljesen jelentéktelen mellékszereplő a legnépszerűbb. Pedig egy hajszálon múlt, hogy sose ismerhessük meg.

George Miller nemrégiben adott interjút a New York Timesnak, amelyben arról mesélt, hogy az előzetes vetítéseken egy bizonyos karakter jelenetei nagyon csúnyán leszerepeltek. Ez a karakter pedig nem más, mint a Doof Warrior, vagyis az a figura, akit csak egy-két jelenet erejéig láthatunk, mégis rajongók millióinak kedvencévé vált.

Ő az a fickó, aki Halhatlan Joe csapatának moráljáért felel, a piros ruhás, a meghalt anyja arcát maszkként viselő gitáros, akinek hangszere a riffek között tüzet is okád. Az ő feladata pusztán annyi volt a történetben, hogy folyamatosan tűzben tartsa a csapatot, amíg Furiosát üldözték. De miért szerepelt le olyan csúnyán, ha végül mégis olyan népszerű lett?

George Miller elmondása szerint az egész egy dallamon múlott. Még az előzetes vetítések idején nem készült el a JunkieXL által megírt végleges zene, ezért egy ideiglenes dallamot vágtak a jelenet alá, ám ebben a Doof Warrior ugyanazt a rövid dallamot ismételgette, ami így hamar unalmassá, zavaróvá vált. Szerencsére Miller ragaszkodott a karakterhez, és meggyőzte a stúdió vezetőit, hogy ne vágják ki a filmből.

Mai szemmel már nehéz is lenne elképzelni a Mad Max: A harag útja eseményeit e karakter nélkül. Két érdekesség is kiderült vele kapcsolatban. Az egyik, hogy a jelenetében látható lángcsóvák nem CGI effektek, hanem valóban építettek egy gitárt, ami lángszóróként is funkcionált. Emellett a filmben az Iota nevű zenész által megformált karakter várhatóan visszatér majd a már korábban bejelentett további Mad Max filmek valamelyikében. Mivel a filmben ő meghalt, így nagyobb valószínűséggel láthatjuk majd viszont a Furiosa előéletét elmesélő moziban.