A ’80-as évek egyik kedvenc komédiája volt az Amerikába jöttem. Eddie Murphy karrierje épp felívelőben volt, ekkor készültek a legjobb filmjei, amelyek közül ez sem lógott ki. Az dúsgazdag afrikai herceg, aki meg akarja tapasztalni, milyen az élet a burkon kívül, Amerikába költözik, hogy ott egy pici étterem takarítója legyen. És persze nem kerüli el a szerelem sem.

A film annak idején az Eddie Murphy által játszott Akeem herceg esküvőjével kezdődött, ahol egy számára előre kiválasztott (sőt, egyenesen erre a szerepre nevelt) hercegnőt kellett volna nőül vennie. Csakhogy Akeem nem volt biztos benne, hogy ez menni fog, ezért kért engedélyt, hogy világot láthasson előbb.

Ezt a bizonyos hercegnőt Vanessa Bell Calloway játszotta és örökre emlékezetes marad, ahogy fél lábon ugrálva ugat Akeem herceg parancsára. Csakhogy a színésznő eredetileg nem erre a szerepre jelentkezett, és erről most, hogy küszöbön az Amerikába jöttem 2 premierje, egy interjúban is beszélt. De lehet, hogy ezzel nem tett jót az új filmnek.

A színésznő ugyanis nem festett túl jó képet az első rész castingjáról. Elmondása szerint ugyanis az alapvetően színesbőrűekről szóló film szereplőit fehér emberek válogatták ki, habár a végső szó a legtöbb esetben Eddie Murphyé volt. Ő maga nem Imani Izzi hercegnő szerepére jelentkezett, hanem Lisa McDowelléra, ami az egyik főszerep volt. Ám véleménye szerint ahhoz egyszerűen túl sötét volt a bőre.

Vanessa Bell Calloway azt is hozzáteszi, hogy amikor ezzel szembesült (bár valószínűleg ez így, ebben a formában sosem hangzott el), nem is akart többet foglalkozni a filmmel. De aztán hamar rájött, hogy egy apró szerep még mindig sokkal jobb egy Eddie Murphy filmben, mint egy semmilyen szerep. Ezért vállalta el Imani Izzi karakterét, aki egyébként egy kisebb cameo formájában a második részben is fel fog tűnni.