Netflix: 55 millió dollárt kapott egy sci-fi sorozatra a 47 Ronin rendezője, részvényekre, kriptóra és luxusautókra költötte

Részvényekre, kriptovalutára és luxusautókra költötte a Netflixtől kapott pénzt a 47 ronin rendezője, Carl Rinsch.

A The New York Times értesülése szerint a rendező 61,2 millió dolláros gyártási szerződést kötött a streamingszolgáltatóval egy sci-fi sorozatra. 2020 márciusáig a platform 44,3 millió dollárt bocsájtott Rinsch rendelkezésére, aki ekkor közölte, hogy bővíteni kell a költségvetést, különben leáll a gyártási folyamat.

A Netflix ekkor további 11 millió dollárt adott a Conquest című sorozat munkálataira, mint kiderült azonban, Rinsch az összegből 10,5 millió dollárt a tőzsdén költött el, amelyből 5,9 millió dollárt vesztett.

A rendező további 4 millió dollárt fektetett kriptovalutába, ám ezúttal szerencsésebb volt, így a nyeresége 27 millió dollárra rúg, mindemellett viszont 8,7 millió dollárt költött luxusautókra.

Bár a Netflix mindeddig 55 millió dollárt adott a rendezőnek, a sorozatból egyetlen egy epizód sem készült el. Thomas Cherian, a Netflix szóvivője a Timesnak elmondta, hogy a cég leírta Rinsch sorozatát, hozzátéve, hogy "egyértelmű volt, hogy Rinsch úr soha nem fogja befejezni a projektet, aminek elkészítésébe beleegyezett".

A lap úgy tudja már kezdetét vette a jogi folyamat a két fél között, amelyet maga Rinsch kezdeményezett, mivel az az álláspontja, hogy a Netflix 14 millió dollár kártérítéssel tartozik neki.

75 47 ronin  (2013)

akció | dráma | fantasy | kaland

SkyShowtime (2023.02.14.)

A szamuráj élete urának szolgálata körül forog. Így mikor egy elveszti gazdáját, azaz roninná válik, különösen nagy csapás a számára. Épp ezért készül 47 ronin a... több»