Netflix: Az 5 legnagyobb (és kihagyhatatlan) film, amit hamarosan nézhetsz

Az ősz a nagy fesztiválok évszaka, így ez a tökéletes alkalom arra, hogy a világ minden tájáról származó új, nagyreményű filmekkel ismerkedhessen meg a közönség.

Íme, öt olyan film ezek közül, amelyet várhatóan a Netflixen láthatunk majd. Ezek különlegessége, hogy a filmek csak néhány héttel a rangos fesztiválokon való bemutatásukat követően kerülnek fel a streaming szolgáltató kínálatába. Valamit nagyon tudnak!

#5

84 A hó társadalma  (2023)

(28) (6)

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm

Netflix

Egy rögbicsapat repülőgépe lezuhan egy gleccseren az Andokban. Az a néhány utas, aki túléli a balesetet, a világ egyik legnehezebben túlélhető környezetében találja magát. több»

A hó társadalma - hamarosan / J.A. Bayona rendező a kis képernyőn A Gyűrűk Ura-sorozat epizódjaival tett kitérő után visszatér a nagyvászonra ezzel a túlélőfilmmel, amely egy 1972-ben az Andokban történt repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek rendkívüli sorsát követi nyomon. Ez a már többször vászonra vitt történet különösen a kannibalizmus esete miatt kering újra meg újra a köztudatban. A túlélők a bőrülések megevése után egy halott utast ettek meg, hogy életben maradjanak. A filmet a Velencei Filmfesztiválon mutatták be.
#4

64 Maestro  (2023)

(6) (2)

dráma | életrajzi | romantikus | zenés

Netflix

Leonard és Felicia bonyolult szerelmi története, attól kezdve, hogy 1946-ban egy partin megismerkedtek, két eljegyzésen, 25 évig tartó házasságon és három gyermeken keresztül. több»

Maestro - december 20. / Első rendezőként jegyzett filmje, a Csillag születik sikere után Bradley Cooper újra a kamera előtt és mögött is áll a Maestroban, amely a híres zenészről, Leonard Bernsteinről, a West Side Story zeneszerzőjéről szóló életrajzi film. A főszerepet maga Cooper játssza. A több éve készülő projekt producerei Steven Spielberg és Martin Scorsese. Carey Mulligan színésznő a rendező feleségét, Felicia Montealegre-t alakítja. A trailer megjelenése után a Maestro vitát váltott ki a Bradley Cooper által viselt orrprotézis miatt, amely egyesek szerint a zsidókról szóló fizikai kliséket reprodukálta. A filmet a Velencei Filmfesztiválon mutatták be.
#3

67 A gyilkos  (2023)

(20) (3)

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»

A gyilkos - november 10. / David Fincher megújítja a Netflixszel való kapcsolatát, és kiadja A gyilkos című filmet, a Le Tueur című francia képregény adaptációját, amelyet Matz írt és Luc Jacamon rajzolt. A film kedvéért a rendező a történet egy részét a francia fővárosban forgatta. Michael Fassbender játssza a címszerepet Tilda Swinton, Sophie Charlotte és Charles Parnell mellett. A Netflix által néhány napja bemutatott első trailer véres filmet ígér, és úgy tűnik, visszatér a rendező jól megszokott stílusához, aki mindig is a sötét karakterek megszállottja volt. A gyilkost a Velencei Filmfesztiválon mutatták be.
#2

dráma | kaland | rövidfilm | vígjáték

Netflix

Többféle történet főszereplője Henry Sugar, aki egy ellopott könyv segítségével képes átlátni a tárgyakon és megjósolni a jövőt. több»

Henry Sugar csodálatos története - szeptember 27. / Alig néhány hónappal az Asteroid City megjelenése után Wes Anderson visszatér ezzel a 37 perces, 16 mm-es filmmel forgatott rövidfilmmel. A Roald Dahl híres novellájából adaptált film egy gazdag ember történetét meséli el, aki felfedezi egy guru létezését, aki a szeme nélkül is lát. Ezek után Henry nekikezd, hogy elsajátítsa ezt az adottságot, hogy csalni tudjon a szerencsejátékban. A szereposztásban Benedict Cumberbatch, Ralph Fiennes, Dev Patel, Rupert Friend, Richard Ayoade és Ben Kingsley is látható. A film Wes Anderson első együttműködése a Netflixszel. A film premierje a Velencei Filmfesztiválon volt.
#1

46 A gróf  (2023)

(4)

vígjáték

Netflix

A történet középpontjában Augusto Pinochet áll, aki nem halott, hanem egy megöregedett vámpír. Miután 250 évet élt ebben a világban, úgy döntött, hogy egyszer és mindenkorra... több»

A gróf - szeptember 15. / A Kristen Stewart főszereplésével Lady Dianáról szóló életrajzi filmje, a Spencer után Pablo Larraín rendező egy nagyon furcsa projekttel tér vissza. Részben horrorfilm, részben politikai szatíra, a rendező Augusto Pinochet chilei tábornokot vámpírrá változtatja. A kizárólag fekete-fehérben forgatott film már most is valami egészen másnak tűnik, ijesztő képekkel, amelyek egyenesen Nosferatu vámpírjára emlékeztetnek, és maró humorral. Kétségtelenül az év egyik mozgóképes anomáliája. A grófot a Velencei Filmfesztiválon mutatták be.