A Geek Girl Holly Smale coming-of-age könyvsorozatának Netflix-adaptációja az első helyzett jelenleg a magyar netflixezők körében, a második a Sweet Tooth: Az agancsos fiú befejező évada és a dobogó harmadik fokán a Hitler és a nácik: A gonosz a vádlottak padján című műsor áll.

Az eddigi értékelések

A "kockának" aposztorfált - ám valójában egyértelműen a neurodivergens spektrumon lévő - tinédzser Harriet Manners története jelenleg 64 százalékos értékeléssel rendelkezik, 22 mafab felhasználó véleménye alapján. Eddig az adható 5 csillagból négyet vagy ötöt adtak neki írásos véleményt is megfogalmazó tagjaink, akik egységesen szerethető coming of age sztorinak tartják Harriet történetét.

Hol nézheted?

A legegyszerűbb, ha a sorozat adatlapján legörgetsz a Netflix ikonig, majd kattintasz! Ha van élő előfizetésed a szolgáltatóhoz, máris elmerülhetsz a kamasz lány kalandjaiban! Összesen 10 epizódból - melyeket fejezetnek neveztek el, utalva a sztori könyvadaptáció voltára is - áll, melyek mindengyike kb. 30 perces. Így, ha tetszik, akár egyben is ledarálhatod, egy lazább délután folyamán!

Ismerős szereplők

A Trónok harca - Sárkányok háza sztárja, Emily Carey alakítja Harriet Manners szerepét, akinek élete teljesen megváltozik, amikor kiválasztják egy népszerű divatreklám kampányában való szereplésre. A színésznőt korábban láthattuk fiatal Dianaként a Wonder Womanben!

A nagyszerű szereplőgárda többi tagja közt pedig ketten is vannak, akiket szintén egy mostanában sikeres fantasy-ból, Az Idő Kereke című sorozatból ismerhetünk: Emmanuel Imani, itt ő Wilbur, Harriet modell manager "tündérkeresztanyja", Az Idő kerekében pedig Ihvont alakítja, aki Alanna Moswani aes-sedai egyik őrzője és Sandra Yi Sencindiver, aki a Geek Girlben Yuji Lee, a sikeres, de zárkózott divattervező ikon, míg Az Idő kerekében a tragikus sorsú Lady Amalisa, aki az első évadban önfeláldozásával segít a hősöknek.

A Geek Girl sztorija dióhéjban

A tizenhat éves Harriet Manners egész életében próbált láthatatlan lenni és zökkenőmentesen beilleszkedni, de mivel egyértelműen nem neurotipikus és ezt nem is próbálja leplezni, az iskolában állandó bullying céltáblája. Egyetlen barátnője Natalie, akinek a divat a minden és ő az a személy, aki érti és igazán elfogadja és támogatja Harriet (a lány apján és mostohaanyján kívül).

A londoni divathétre szervezett iskolai kiránduláson azonban Natalie helyett Harriet kerül reflektorfénybe, amikor egy modellügynök felfigyel rá és elhatározza, hogy márpedig ebből a lányból sztárt csinál. A szociális - emberközi interakciók terén - közlekedésben esetlen Harrietnek fogalma sincs, mire vállalkozik, amikor igent mond Wilbur és az Infinity Models ajánlatára, ráadásul ott a tény, hogy úgy érzi, Nat álmát veszi el és mindezt tetézi Nick, a vonzó és kedves szupermodell, aki látványosan érdeklődik Harriet iránt.

53 Geek Girl  (2024)

dráma

A kínos, neurodivergens tinédzser, Harriet Manners, akinek élete a feje tetejére áll, amikor kiválasztjá modellnek, és egy életre szóló önismereti utazásra indul, miközben... több»