Netflix: Erről a 6 filmről beszél majd mindenki novemberben

Az ünnepi filmszezon már novemberben beindul, és a streamingszolgáltatók ebben a hónapban is elkezdik bombázni a karácsonyi filmekkel előfizetőiket.

De szerencsére azért nem teljesen uralják le a képernyőket ezek az alkotások.

A Netflix számára is jelentős hónap a novemberi, mivel a streaming óriás a múlt hónapban korlátozott mozis megjelenések után több Oscar-díjra esélyes filmet is bemutatott a streamingszolgáltatón.

A két legesélyesebb színészjelölt a Nyad főszerepében brillírozó Annette Bening és a Rustint életre keltő Colman Domingo. Ezek a filmek pedig még hálaadás előtt kerülnek streamingre.

Jön David Fincher A gyilkos című thrillere is, amelyben Michael Fassbender a főszereplő és egy kisiklott bérgyilkost alakít.

Lássuk tehát azt a 6 alkotást, amit mindenképp érdemes lesz streamelned novemberben! Ha van Netflix előfizetésed, elég csak a mafabos adatlapon lévő Netflix ikonra kattintanod és már indul is a lejátszás! A Nyad és a Sly máris elérhető!

#6

75 Sly  (2023)

(4)

dokumentum | életrajzi

Netflix

A Netflix dokumentumfilmje intim betekintést myújt Stallone életébe és több évtizedes hollywoodi karrierjébe. több»

November 3. óta a Netflixen. / A Thom Zimny által rendezett Sly a leírás szerint "intim és váratlan pillantást vet" az akciósztár Sylvester Stallone korai életére, és egyfajta reflexiót nyújt az évtizedes karrierjére. A dokumentumfilm Stallone nehéz kezdeteit mutatja be, amikor problémás gyerekként New Yorkban élt, és filmforgatókönyvek írásával vonta el a figyelmét a külvilágról. Karrierje akkor robbant be, amikor a Rocky, egy általa kreált szerep, amelyért meg kellett küzdenie, a hírnév új szintjére repítette. A Variety filmkritikusa, Owen Gleiberman kritikájában "okosabbnak nevezte a dokumentumfilmet, mint azt várnánk", hozzátéve, hogy "Stallone és filmjei megragadó - bár helyenként giccses - és lenyűgöző portréja".
#5

78 Leo  (2023)

(8)

animáció | családi | vígjáték

Netflix

A színész és komikus Adam Sandler a nevetést hozza el ebben az általános iskola utolsó évéről szóló animációs zenés vígjátékban, amely az osztályállat szemszögéből... több»

November 21. a Netflixen. / Adam Sandler Netflixes megjelenéseinek sora váratlan fordulatot vesz, mivel ő adja a hangját a Leo című animációs zenés vígjátékhoz. A hivatalos logline szerint Leo, egy osztályállat/kabala, aki rájön, hogy már csak egy éve van hátra az életéből. A közelgő halálával szembesülve Leo úgy dönt, hogy elindul, és felfedezi a külvilágot. Terveit azonban az osztály tanulói és egy gonosz helyettesítő tanár kisiklatja. A vígjáték lenyűgöző szereposztással büszkélkedhet, Bill Burr hangján szólal meg például a Squirtle nevű teknős, Leo társa a kalandban, de Sandler családja is szerepet kap.
#4

dokumentum | életrajzi | zenés

Netflix

2022 elején Jon Batiste tizenegy Grammy-jelölést kap, köztük „Az év albuma” kategóriában is. E diadalmas siker közepette a művész, aki az előző évben Oscar-díjat is nyert... több»

November 29-étől / Matthew Heineman megható filmje a legjobb dokumentumfilmnek járó Oscar-díjra is esélyes. A film középpontjában a Grammy-díjas zenei sztár és Oscar-díjas Jon Batiste áll 2022 elején, aki egy eredeti szimfóniát komponál egy előadásra a híres New York-i Carnegie Hallban. Karrierjének mérföldkövét személyes küzdelmek borítják fel, amikor élettársa, Suleika Jaouad megtudja, hogy régóta szunnyadó rákja visszatért. A Variety kritikájából: "Ez lényegében elsősorban egy rákbetegségről szóló dráma, és szinte csak másodsorban egy művész portréja a munkája során - vagy legalábbis ez az egyetlen film, amelyet látni fogunk, amely egyenlő időt tölt a Carnegie Hallban és a Memorial Sloan Kettering Rákközpontban, ahol Jaouad csontvelő-átültetési kezelésen vesz részt".
#3

75 Nyad  (2023)

(5) (2)

dráma | életrajzi | sportfilm

Netflix

A film Diana Nyad sportoló figyelemre méltó igaz történetét meséli el, aki 60 évesen, legjobb barátja és edzője segítségével elhatározza, hogy megvalósítja élete álmát:... több»

November 3-tól elérhető! / Annette Bening a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjra pályázik, köszönhetően a Netflix Nyad című életrajzi filmjének, amelyet a dokumentumfilmes Oscar-díjas Elizabeth Chai Vasarhelyi és Jimmy Chin rendezett, narratív játékfilmes debütálásukban. A film Diana Nyad (Bening) amerikai maratonúszó azon törekvését mutatja be, hogy 53 órán át, 110 mérföldet úszott Kubából Floridába a nyílt óceánon keresztül, cápaketrec nélkül. Jodie Foster a társszereplő, mint Nyad legjobb barátja/edzője. A Variety filmkritikusa, Peter Debruge azt írta kritikájában, hogy Bening és Foster "fantasztikus csapatot alkotnak", hozzátéve, hogy Bening alakítása "éppoly elkötelezettnek tűnik, mint az általa ábrázolt sportoló". Bening várhatóan a közelgő díjátadó szezonban is szerepet kap.   
#2

60 Rustin  (2023)

(2)

dráma | életrajzi | történelmi

Netflix

Bayard Rustin, az 1963-as nagy jelentőségű washingtoni menet tervezője, az egyik legnagyobb aktivista és szervező volt, akit a világ valaha ismert. Kihívta a tekintélyt, soha nem... több»

November 17.-től / Az Emmy-díjas Colman Domingo a legjobb színész Oscar-díjának egyik fő esélyese, köszönhetően a Netflix Rustin című filmjében nyújtott lebilincselő alakításának, amely a polgárjogi vezető, Bayard Rustin kísérleteit mutatja be a Washington elleni történelmi menet megtervezésében és végrehajtásában. A Variety filmkritikusa, Peter Debruge a filmet "karrierjét meghatározó" pillanatnak nevezte Domingo számára: "A legtöbb amerikai nem ismeri annak az embernek a nevét, aki MLK Martin Luther King) mellett állt a washingtoni menetelés alatt, de a lendületes alakítás és a hasonlóan meggyőző forgatókönyv biztosan megváltoztatja ezt... A George C. Wolfe által rendezett 'Rustin' ugyanazzal a szenvedéllyel és meggyőződéssel, amely a témáját is meghatározta, emlékeztet arra, hogy az egyenlőségre való törekvés soha nem elégedett és nem is elégedhet meg egyetlen csoport előrehaladásával."
#1

67 A gyilkos  (2023)

(20) (3)

akció | kaland | krimi

Netflix

Egy bérgyilkos súlyos lelki válságba kerül, amikor lelkiismeret furdalása támad, miközben ügyfelei továbbra is igényt tartanak a szolgálataira. több»

November 10.-től. / David Fincher filmje Alexis Nolent francia grafikus regénysorozatán alapul, és a rendező korábbi forgatókönyvírója, Andrew Kevin Walker (Harcosok klubja) adaptálta. A főszerepben Michael Fassbender egy bérgyilkost alakít, aki egy rosszul sikerült meló után kibogozhatatlan helyzetbe kerül. A szereposztásban Tilda Swinton, Arliss Howard és Sophie Charlotte is szerepel. A Netflix által támogatott film világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt, és nagy visszhangot váltott ki. A Variety kritikájából: "Már az is feldobja a hangulatot, ha Fassbender fekvőtámaszokat végez a fekete gumikesztyűjében. Amikor a gyilkos zenét tesz a fülhallgatójába (a Smiths "Well I Wonder" című számát), hogy beleélje magát a groove-ba.... A célpont megérkezik, és ahogy látjuk, ahogy mozog a lakásban, a film olyan hipnotikus feszültséget generál, amilyet A sakál napja vagy Brian De Palma filmjeinek bizonyos pillanataiból ismerünk. Rájövünk, hogy a mozi kémiája nem csupán a gyilkos helyébe helyezett minket - hanem az ő oldalára állított minket. Látni akarjuk, ahogy véghezviszi a tettét."