Netflix: Kiderült, kikről fog szólni a Szörnyeteg 2. szezonja

A Netflix Monster/Szörnyeteg című antológiasorozatának második évada Lyle és Erik Menendez történetét állítja majd a középpontba.

A műsor, amely annak ellenére osztotta meg erősen a nézőket, hogy egyből sikeressé vált a platformon, korábban az Evan Peters által alakított Jeffrey Dahmer gyilkos ámokfutására fókuszált. A Monster első évadát, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer sztori címűt, tavaly szeptemberben mutatták be a Netflixen.

Ryan Murphy és Ian Brennan által közösen készített műsor összesen tíz epizódon keresztül futott és a streamingplatform egyik legnézettebb sorozatává vált. Bár a sorozat nagy sikert aratott a rajongók körében, sok vitát is kiváltott a 34 évesen, börtönben meggyilkolt sorozatgyilkos glamourizálása miatt. A sorozatot a kritikusok is vegyesen fogadták, és jelenleg 57 százalékos értékelése van a Rotten Tomatoes-on.

Bár a Monster eredetileg limitált sorozatnak készült, később bejelentették, hogy a műsort két további évaddal meghosszabbították. A Deadline szerint az antológia műsor "más szörnyetegek történeteit fogja elmesélni, akik hatással voltak a társadalomra". A tervezett harmadik évad középpontjában álló figura kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra. 

A sikeres krimisorozat új fejezetét bejelentő videója hétfőn jelent meg a streaming-óriás hivatalos YouTube-fiókján, ahol az is kiderült, hogy az új évad címe Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story lesz. A videóban Lyle hallható, miközben a 911-et hívja, hogy bejelentse szülei meggyilkolását.

Az 55 éves bűnöző és 52 éves bátyja mindössze 21, illetve 19 éves volt, amikor 1989. augusztus 20-án este brutálisan meggyilkolták szüleiket, Jose és Mary Louise Menendezt Beverly Hills-i villájukban. A testvéreket eleinte nem gyanúsították a bűncselekménnyel és hónapokig tartó költekezésbe kezdtek, amelynek végül 1990 márciusában vetettek véget, amikor letartóztatták őket.

A bűncselekményükért mindkettőjüket életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül, és kezdetben külön büntetés-végrehajtási intézetekbe kerültek. Erik és Lyle több mint két évtizedig külön maradtak, mielőtt végül 2018-ban érzelmes találkozásra került sor a San Diego melletti Richard J. Donovan büntetés-végrehajtási intézetben.

A Menendez testvérek később különböző dokumentumfilmek témájává váltak, és több, bűnügyi témájú televíziós műsor epizódjának ihletőjéül szolgáltak. 

A Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story premierjét jelenleg 2024-re tervezik.