Netflix: Rossz híreket kaptak a Stranger Things rajongói

A Stranger Things rajongóinak tovább kell várniuk a Netflix zászlóshajójának ötödik és egyben utolsó évadára, amelynek még mindig csak a kezdeti stádiumban lévő forgatása az írósztrájk miatt tovább késik.

A Variety és a Deadline beszámolója szerint ugyanis a Duffer testvérek azzal szembesülve, hogy írók nélkül kell forgatniuk, a forgatás elhalasztása mellett döntöttek, amit néhány órával ezelőtt a Twitteren jelentettek be.

"Az írás nem áll le, amikor elkezdődik a forgatás. Bár izgatottan várjuk, hogy elkezdhessük a produkciót a hihetetlen szereplőgárdánkkal és stábunkkal, ez nem lehetséges a sztrájk alatt. Reméljük, hogy hamarosan tisztességes megállapodás születik, hogy mindannyian visszatérhessünk a munkához. Addig is - vége. #wgastrong"

Úgy tűnik tehát, hogy a 2022 augusztusában, nem sokkal a negyedik évad premierje után kezdődő utolsó évad írása befejeződött, de ahogy a sorozat készítői mondják, a forgatás az írók nélkül nem jöhet szóba - a forgatókönyveket gyakran átdolgozzák a forgatás alatt.

A platform sztársorozata most csatlakozik azon Netflix-sorozatok egyre növekvő csoportjához, mint például a Big Mouth (magyarul Hormonokkal túlfűtve) és a Cobra Kai, amelyek a folyamatban lévő írósztrájk miatt késésekkel és gyártási szünetekkel néznek szembe.

Az utolsó évadról szólva Matt Duffer tavaly a Deadline-nak azt mondta, hogy a fő cél az volt, hogy "landoljanak".

"A karakterek már akcióban lesznek, lesz céljuk és motivációjuk, és azt hiszem, ez legalább néhány órán át tartana, és igazán mássá tenné ezt az évadot. Biztos vagyok benne, hogy a befejezés sokkal hosszabb lesz, olyan lesz, mint A király visszatér."

Milyen lesz a Stranger Things utóélete? Miután elbúcsúzunk a sorozattól, két készülő projektre is számíthatunk: egy előzmény történetre egy színdarab formájában, amelyet 2023 végén, Londonban fognak színpadra állítani, valamint egy ugyanebben a világban játszódó animációs sorozatra, amelyet Matt és Ross Duffer, Shawn Levy és Dan Cohen mellett készít.

Addig is a sorozat első négy évada továbbra is látható a Netflixen.