Netflix: Samuel L. Jackson új filmje lehet a platform következő nagy dobása

Nyilvánosságra hozták August Wilson A zongoralecke/The Piano Lesson című művének Netflix-adaptációs sztárszereplőinek nevét.

Az Oscar-díjas Samuel L. Jackson és John David Washington lesz a főszereplője a játékfilmnek, akik a Wilson-darab nagy sikerű Broadway-felújításában játszott szerepüket alakítják, amelyet nemrég vettek le  az Ethel Barrymore Színház műsoráról.

A zongoralecke 1936-ban, a nagy gazdasági világválság utáni Pittsburghben játszódik, és a Doaker Charles (Jackson) által vezetett Charles család életét, valamint a családi zongorát, a családi örökséget követi nyomon, amelyet egy rabszolgasorban élő őse által faragott mintákkal díszítettek. Washington játssza Boy Willie-t, Doaker unokaöccsét, ezt a szerepet Jackson az 1987-es produkcióban alakította.

A 2021-ben bejelentett Netflix-adaptációt Malcolm Washington rendezi a Virgil Williamsszel közösen adaptált forgatókönyv alapján. A filmben Ray Fisher, Danielle Deadwyler, Michael Potts és Corey Hawkins is szerepelnek.

Fisher és Potts Jackson és Washington mellett szerepeltek a színpadi produkcióban, amelyet LaTanya Richardson Jackson rendezett. 27 főpróba és 124 rendes előadás után A zongoralecke volt a Broadway legnagyobb bevételt hozó darabfelújítása és a legnagyobb bevételt hozó Wilson-produkció a Broadwayn.

A Netflixes film producerei az Oscar-díjas Denzel Washington és az Oscar-díjra jelölt Todd Black

A darab része Wilson 10 darabból álló "American Century Cycle" című ciklusának, amelyhez tartozik a Kerítések és a Ma Rainey: A blues nagyasszonya, amelyeket Denzel Washington és Black adaptált a filmvászonra.

2010-ben Washington és Viola Davis játszottak a Kerítések Broadway-felújításában, és mindketten Tony-díjat nyertek a szerepükért. Davis később Oscar-díjat nyert a 2016-os filmadaptációban nyújtott alakításáért, amelyet Washington rendezett, és amely további három Oscar-jelölést kapott a legjobb színész, a legjobb adaptált forgatókönyv és a legjobb film kategóriában.

A Netflix 2021-ben adta ki a Ma Rainey: A blues nagyasszonya című filmet. A George C. Wolfe által rendezett és Ruben Santiago-Hudson által a filmvászonra adaptált film öt Oscar-jelölést kapott (köztük a legjobb színészi alakításért Chadwick Bosemant és a legjobb színésznőért Davist), és két Oscart nyert (sminkért és frizuráért, valamint jelmeztervezésért).