Quentin Tarantino egyik legnagyobb mesterművének tartott filmje, amely ugyan egyelőre elérhető a Netflix műsorkínálatában, aki viszont még nem látta, annak csupán két napja maradt mindezt bepótolni.

Sokaknak valószínűleg nem kell bemutatni a Ponyvaregényt, akinek viszont nem csengene ismerősen a cím, annak eláruljuk, hogy Tarantino kultikusnak mondható rendezése gyakorlatilag minden nézői igény képes kiszolgálni. A film cselekménye rendkívül intenzív, amely némi túlzással a humort és az erőszakot vegyíti egyfajta szatirikus “horrorba”.

A történet Jules és Vincent Vega bérgyilkosokkal indít, akik épp Marcellus Wallace több megbízatását teljesítik, a dolgok azonban nem mindig mennek zökkenőmentesen. Butch Collidge egy kiégett boxoló, aki bár képtelen megnyerni egy meccset, azért továbbra sem érdemes kihúzni nála a gyufát. Ráadásul Vincent egy igencsak szorult helyzetbe kerül, amiko Wallace ő rá bízza a feleségét, Miát.

A film 1994-ben elnyerte az Aranypálmát, illetve a 67. Oscar-gálán hét kategóriában győzött, ráadásul  Samuel L. Jackson, John Travolta és Uma Thurman karrierjét is fellendítette. A Rotten Tomatoes portálon 92 százalékos, a Mafabon pedig 91 százalékos értékeléssel büszkélkedhet.

2013-ban a Kongresszusi Könyvtár a Pulp Fictiont az Egyesült Államok Nemzeti Filmnyilvántartásában való megőrzésre választotta, mint "kulturális, történelmi vagy esztétikai szempontból értékes alkotást”. Kell még ennél többet mondanunk?

Ha nem, úgy a filmet közvetlenül el is indíthatod a film adatlapján található “Lejátszás a NETFLIX-en” gombra kattintva, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál. Viszont erre tényleg már csak két napod van.

dráma | krimi

SkyShowtime (2023.02.14.)

Vincent és Jules, a két tökös behajtó és bérgyilkos feladata, hogy főnöküknek visszaszerezzenek egy fontos aktatáskát. Jules azonban, miután csodával határos módon túlél... több»