Nincs jó hírünk, az év legjobban várt horrorját csak jövőre láthatjuk

Eredetileg egy Clive Barker novella feldolgozása volt még ’92-ben, amely később további két epizódot kapott. Azóta nem hallhattunk felőle, ám úgy volt, hogy idén visszatér egy újabb folytatással. Sajnos azonban a legfrissebb hírek szerint a koronavírus nem kegyelmezett Kampókéznek sem, amely így inkább visszavonulót fújt 2021-ig.

Az eredeti Kampókéz mára igazi horrorklasszikussá vált, amelyben Tony Todd felejthetetlent alakított. A két folytatás már nem hozott akkora sikert, így nem volt meglepő, hogy a 2000-e években szinte teljesen a feledés homályába veszett a franchise.

Szerencsére néhány éve újra elővették és Nia DaCosta rendezésében elkészülhetett a negyedik film, amely a hírek szerint egyenes folytatása lesz az első résznek. Ebben Tony Todd újra visszatér Kampókéz szerepében, de egy másik régi szereplő, Vanessa A. Williams is újra egykori szerepébe bújik. Mellettük Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris és Colman Domingo alakítják a fontosabb karaktereket.

A történet szerint ezúttal az Yahya Abdul-Mateen II által alakított művészettörténész kezd el foglalkozni egy rég elfeledett városi legendával, Kampókéz történetével. A legenda szerint az egyik megkínzott és megölt férfi szelleme démonként kísért, és annak jelenik meg, aki egy tükör előtt ötször kimondja a nevét. Ám ez az utolsó tett az életében, mert Kampókéz ekkor felhasítja a hátát.

Az eredeti tervek szerint az új mozi már idén júniusban debütált volna a vásznon, ám a koronavírus közbeszólt. A Universal Pictures és az MGM először október 16-ra módosította a premier dátumát, mert azt gondolták, ekkorra normalizálódni fognak a dolgok.

Sajnos nagyon úgy fest, hogy nem így lesz, ezért a két stúdió ismét a halasztás mellett döntött. Ezúttal 2021-re csúsztatták a film bemutatóját, de sajnos egyelőre pontos premierdátummal nem szolgáltak.