Christopher Nolan az Oppenheimer Los Angeles-i vetítése során hangsúlyozta a film Blu-ray kiadásának fontosságát, és közben azért odaszúrt egyet a streaming szolgáltatásoknak is, írja a Variety.

A rendező hangsúlyozta, hogy az Oppenheimer Blu-ray verziójában nagy erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az megőrizze a film hangzásvilágát, és a streaminggel szemben a fizikai tulajdonlás mellett érvelt. Nolan kiemelte a moziélmény iránti elkötelezettségét, de elismerte annak jelentőségét is, hogy a filmeket hogyan terjesztik otthoni megtekintésre.

"A sötét lovag volt az egyik első film, amelyet kifejezetten Blu-ray kiadásra formáztunk, mert akkoriban ez egy új forma volt" - mondta. "És az 'Oppenheimer' esetében is sok gondot és figyelmet fordítottunk a Blu-ray verzióra [...] és megpróbáltuk lefordítani a fényképezést és a hangzást, és mindezt átültetni a digitális térbe egy olyan verzióval, amelyet megvásárolhatsz és birtokolhatsz otthon, és a polcra teheted, hogy semmilyen gonosz streaming szolgáltatás ne jöjjön és ne lopja el tőled.""

Az Oppenheimer várhatóan végül a Universal Peacockon lesz streamelhető, bár a hivatalos dátumot még nem tűzték ki. A Cillian Murphy főszereplésével és olyan sztárokkal, mint Matt DamonRobert Downey Jr. és Emily Blunt, készült film világszerte 950 millió dolláros bevételt hozott, és ezzel minden idők legnagyobb bevételt hozó életrajzi filmje lett. 

A film külföldön november 21-én jelenik meg Blu-rayen és más digitális platformokon.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»