Sam Neill szerint Robin Williams (galériánkban) 1999-ben "vigasztalhatatlanul magányos és mélyen depressziós" volt, annak ellenére, hogy karrierje csúcsán volt, és éppen a Good Will Huntingért kapott Oscar-díj után.

 "Híres volt, gazdag, az emberek szerették, nagyszerű gyerekei voltak - övé volt a világ " - írta a színész az új, a Did I Ever Tell You This? című memoárjában.

 "És mégis jobban sajnáltam őt, mint amennyire ki tudnám fejezni. Ő volt a legmagányosabb ember egy magányos bolygón. "

Neill a könyvében szeretettel emlékezett vissza arra, hogy milyen nagyszerű beszélgetéseket folytatott a legendás komikussal a lakókocsijukban Chris Columbus sci-fi drámájának, A kétszáz éves ember forgatásán.

"Beszélgettünk erről-arról, néha még a munkáról is, amire épp készültünk " - írta.  "Ellenállhatatlanul, felháborítóan, fékezhetetlenül, óriási humora volt" - tette hozzá.

Ennek ellenére mégis azt állítja, hogy Robin volt "a legszomorúbb ember, akivel valaha találkoztam", és "érezte a sötét teret odabent", de "amint kilökte az ajtót, máris beindult".

"A vicces dolgok csak úgy ömlöttek belőle. Mindenki nevetett, és amikor mindenki nevetett, látszott rajta, hogy Robin boldog" - emlékezett vissza.

Williamsnél három hónappal a 2014 augusztusában, 63 évesen elkövetett öngyilkossága előtt tévesen Parkinson-kórt diagnosztizáltak, de valójában Lewy-testes demenciában szenvedett.

Sam Neill a közelmúltban nyíltan beszélt a rák elleni harcáról. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

dráma | road movie | sci-fi | vígjáték

A Martin család legújabb tagja, Andrew (Robin Williams), a háztartási robot, akit arra programoztak, hogy némán és kötelességtudóan teljesítse tulajdonosai minden kívánságát.... több»