Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
90

Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting
Filmadatlap
 
31
Szereplők
80
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
peetrf4f   2019. 12. 19.

legújabb vélemény

Tipikus holliwoodi történet.

Általában az okosnak mondott embereket két nagy csoportba lehet osztani. Vagy jó memóriával rendelkeznek, vagy jó logikával. Will Hunting mind a kettőből bőven kapott. Ennek ellenére segédmunkásként dolgozik, és ez még csak nem is Magyarországon történik. Bennem felmerül a kérdés most is. Ezért kellett annyi embernek meghalni pl. a második világháborúban? Főhősünket sem nagyon hatotta meg az a készség amivel rendelkezett, mert eme világban nem sokat számít. Szent barmunk a politika alaprendje c. könyv lehet erre a jó példa. Talán létezni fog olyan világ is, ahol a szeretet elnyomja a gonoszságot még a Will Hunting alatti képességű emberek esetében is.

 
indingo   2017. 10. 26.

Sajnos manapság egyre kevesebb ilyen film készül. Remek történet, hiteles alakítások, remek színészek. A táblán a matematikai feladványt megfejtő jelenet máig előttem van.


 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

Egyedülálló és rendkívül életigenlő alkotás. Ha valakinek önbizalomhiánya van vagy padlón van ehhez a filmhez bátran nyúlhat.

 
rbernadett   2015. 05. 13.

Mindig nehéz véleményt mondani egy olyan filmről, amit a kedvencemnek titulálok. Röviden elégnek érzem azt a magyarázatot, hogy "a kedvencem" és úgy érezem, hogy ebben minden benne van, ami számít. Ha el tudnám mondani, hogy miért a kedvencem, már nem is lenne az. Ennek az indoknak elégnek kell lennie ahhoz, hogy valakit rávegyek, nézze meg ezt a filmet.

 
Deku   2017. 07. 08.

Remek volt ahogy az egész film egy furcsa módon hat a nézőjére. Egyszerűen magába szippant. Hát ennél jobb nem is kell. Tele volt azzal amit én nagyon előnyben részesítek egy filmben méghozzá az értelmes a sztori.

 
HercegPeter   2019. 07. 09.

Alapfilm, én ennek ellenére még csak most láttam először. Ahhoz képest, hogy két huszonéves srác írta a történetet az tökéletesen van felépítve. A története mélyenszántó és gondolatébresztő. Az alakítások elképesztően jók, kifejezetten Robin Williams volt zseniális. A párbeszédek valósághűek és meghatóak. A komor, szomorú pillanatokból másodpercek alatt válnak vidám jelenetek és fordítva. Kötelező mindenki számára.

 
ZeroHero   2015. 05. 06.

A nagy önismereti/filozofálgatós filmek legjobbika Klasszis színészekkel, s bár a szöveg klisének hat, de mond is valamit. Még az öncélú káromkodás se árt ennek a filmnek, mert pont így jó. Minnie Driver (Skylar) RULEZ- a játéka is szimpatikus. :D 10/7-8 mert jó és lassan klasszikus lesz.

Matt Damon
Matt Damon
Matt Damon
Ben Affleck
Matt Damon
Matt Damon
Matt Damon
Matt Damon
Robin Williams
Robin Williams
Matt Damon
Ben Affleck
Matt Damon
Matt Damon
Robin Williams

A film összbevétele 225 933 435 dollár volt (imdb.com).

 

Matt Damon a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Ben Affleck és Matt Damon 5. közös filmje.

(dulkap)
 

Ben Affleck és Matt Damon direkt beletettek egy meleg szexjelenetet a film forgatókönyvébe, kíváncsiak voltak ugyanis, ki fogja végigolvasni azt. Harvey Weinstein kiszúrta, hogy van egy nem oda illő jelenet, így ő kapta meg a szerepet.

(Bogi87)
 

Matt Damon bevallotta, hogy fogalma sincs, hol a legjobb forgatókönyvíró kategóriájában neki ítélt Oscar-díja.

(hp)
 

A Sean irodájában lévő festményt a rendező, Gus Van Sant festette.

(rbernadett)
 

A cég neve, ahova elküldi állásinterjúra Will Chuckiet, a Holden & McNeil. Ben Affleck karakterének neve a Comic strip - Képtelen képregényben Holden McNeil volt.

(rbernadett)
 

Egy bizonyos ponton Gus Van Sant megkérte Matt Damont és Ben Afflecket, hogy írjanak bele egy jelenet, mely szerint Chuckie meghal egy építkezési balesetben. A fiúk bár ellenezték, mégis beleírták. Miután Gus Van Sant elolvasta ezt a részt, egyetértett vele, hogy ez egy borzalmas ötlet volt.

(rbernadett)
 

A forgatókönyvet Matt Damon és Ben Affleck 5 évig írták, amiért végül ki is érdemelték az Oscar-díjat.

(rbernadett)
 

Ben Stilleregy 2015-ös interjújában elárulta, hogy eredetileg őt kérték fel a film rendezői pozíciójára, és azért utasította vissza a lehetőséget, mert fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Matt Damon és Ben Affleck. Mentségére legyen mondva, hogy ezzel a filmmel robbant be a színészpáros Hollywood élvonalába.

(hp)
 

Robin Williams utolsó sora: "A kis szaros. Ellopta a szövegemet." improvizáció volt, eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben.

(Beke Gábor)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.