Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
89%

Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting
Filmadatlap
 
31
Szereplők
83
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
József Kiss Nézhetetlen  2021. 03. 21.

legújabb vélemény

0
Valódi [email protected]

20 percig küszködtem vele, aztán kiléptem.

 
csd   2020. 08. 18.

1
A mélyebb vizek felé

Nem tudom megszámolni, hányszor néztem meg ezt a filmet, és a mondanója számomra mára már rém egyszerűvé vált, ugyanakkor a mai napig fel tudom idézni, hogy milyen hatást keltett bennem, amikor először láttam a Good Will Huntingot. Ritkán használom ezt a szót, de kétségtelenül egy alapműről van szó. Abban az értelemben, hogy az ember ízlésvilágát el tudja vinni abba az iránya, hogy érdeklődése a drámaibb és művészi filmalkotások felé is érdeklődést nyújtson. A történet maga a legfinomabb megfogalmazásomban is pusztán "aranyos", és ezt igyekszem nem cinikusan érteni, de atyaég, amilyen nyers és brutális filmek születtek szinte ugyanebben a témában, a Good Will Hunting valóban csak a felszínt karcolja. Érezhető benne egy nagy adag kompromisszum, amivel tényleg nincs baj. Mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy nézze meg ezt a filmet, de ne álljon meg itt.


 
indingo   2017. 10. 26.

1

Sajnos manapság egyre kevesebb ilyen film készül. Remek történet, hiteles alakítások, remek színészek. A táblán a matematikai feladványt megfejtő jelenet máig előttem van.

 
mamiéstöti2   2018. 01. 21.

0

Egyedülálló és rendkívül életigenlő alkotás. Ha valakinek önbizalomhiánya van vagy padlón van ehhez a filmhez bátran nyúlhat.

 
rbernadett   2015. 05. 13.

0

Mindig nehéz véleményt mondani egy olyan filmről, amit a kedvencemnek titulálok. Röviden elégnek érzem azt a magyarázatot, hogy "a kedvencem" és úgy érezem, hogy ebben minden benne van, ami számít. Ha el tudnám mondani, hogy miért a kedvencem, már ne... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Remek volt ahogy az egész film egy furcsa módon hat a nézőjére. Egyszerűen magába szippant. Hát ennél jobb nem is kell. Tele volt azzal amit én nagyon előnyben részesítek egy filmben méghozzá az értelmes a sztori.

 
HercegPeter   2019. 07. 09.

0

Alapfilm, én ennek ellenére még csak most láttam először. Ahhoz képest, hogy két huszonéves srác írta a történetet az tökéletesen van felépítve. A története mélyenszántó és gondolatébresztő. Az alakítások elképesztően jók, kifejezetten Robin Williams... több»

Galéria (13)

Matt Damon
Matt Damon
Matt Damon
Ben Affleck
Matt Damon
Matt Damon
Matt Damon
Matt Damon
Robin Williams
Robin Williams
Matt Damon
Ben Affleck
Matt Damon
Matt Damon
Robin Williams

Videók (1)

A film összbevétele 225 933 435 dollár volt (imdb.com).

 

Matt Damon a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Ben Affleck és Matt Damon 5. közös filmje.

(dulkap)
 

Ben Affleck és Matt Damon direkt beletettek egy meleg szexjelenetet a film forgatókönyvébe, kíváncsiak voltak ugyanis, ki fogja végigolvasni azt. Harvey Weinstein kiszúrta, hogy van egy nem oda illő jelenet, így ő kapta meg a szerepet.

(Bogi87)
 

Matt Damon bevallotta, hogy fogalma sincs, hol a legjobb forgatókönyvíró kategóriájában neki ítélt Oscar-díja.

(hp )
 

A Sean irodájában lévő festményt a rendező, Gus Van Sant festette.

(rbernadett)
 

A cég neve, ahova elküldi állásinterjúra Will Chuckiet, a Holden & McNeil. Ben Affleck karakterének neve a Comic strip - Képtelen képregényben Holden McNeil volt.

(rbernadett)
 

Egy bizonyos ponton Gus Van Sant megkérte Matt Damont és Ben Afflecket, hogy írjanak bele egy jelenet, mely szerint Chuckie meghal egy építkezési balesetben. A fiúk bár ellenezték, mégis beleírták. Miután Gus Van Sant elolvasta ezt a részt, egyetértett vele, hogy ez egy borzalmas ötlet volt.

(rbernadett)
 

A forgatókönyvet Matt Damon és Ben Affleck 5 évig írták, amiért végül ki is érdemelték az Oscar-díjat.

(rbernadett)
 

Ben Stilleregy 2015-ös interjújában elárulta, hogy eredetileg őt kérték fel a film rendezői pozíciójára, és azért utasította vissza a lehetőséget, mert fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Matt Damon és Ben Affleck. Mentségére legyen mondva, hogy ezzel a filmmel robbant be a színészpáros Hollywood élvonalába.

(hp )
 

Robin Williams utolsó sora: "A kis szaros. Ellopta a szövegemet." improvizáció volt, eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben.

(Beke Gábor)