Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
90

Good Will Hunting (1997)

Good Will Hunting
Filmadatlap
 
31
Szereplők
81
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Érdekességek: Good Will Hunting (1997)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 225 933 435 dollár volt (imdb.com).

 

Matt Damon a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)
 

Ben Affleck és Matt Damon 5. közös filmje.

(dulkap)
 

Ben Affleck és Matt Damon direkt beletettek egy meleg szexjelenetet a film forgatókönyvébe, kíváncsiak voltak ugyanis, ki fogja végigolvasni azt. Harvey Weinstein kiszúrta, hogy van egy nem oda illő jelenet, így ő kapta meg a szerepet.

(Bogi87)
 

Matt Damon bevallotta, hogy fogalma sincs, hol a legjobb forgatókönyvíró kategóriájában neki ítélt Oscar-díja.

(hp)
 

A Sean irodájában lévő festményt a rendező, Gus Van Sant festette.

(rbernadett)
 

A cég neve, ahova elküldi állásinterjúra Will Chuckiet, a Holden & McNeil. Ben Affleck karakterének neve a Comic strip - Képtelen képregényben Holden McNeil volt.

(rbernadett)
 

Egy bizonyos ponton Gus Van Sant megkérte Matt Damont és Ben Afflecket, hogy írjanak bele egy jelenet, mely szerint Chuckie meghal egy építkezési balesetben. A fiúk bár ellenezték, mégis beleírták. Miután Gus Van Sant elolvasta ezt a részt, egyetértett vele, hogy ez egy borzalmas ötlet volt.

(rbernadett)
 

A forgatókönyvet Matt Damon és Ben Affleck 5 évig írták, amiért végül ki is érdemelték az Oscar-díjat.

(rbernadett)
 

Ben Stilleregy 2015-ös interjújában elárulta, hogy eredetileg őt kérték fel a film rendezői pozíciójára, és azért utasította vissza a lehetőséget, mert fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Matt Damon és Ben Affleck. Mentségére legyen mondva, hogy ezzel a filmmel robbant be a színészpáros Hollywood élvonalába.

(hp)
 

Robin Williams utolsó sora: "A kis szaros. Ellopta a szövegemet." improvizáció volt, eredetileg nem volt benne a forgatókönyvben.

(Beke Gábor)
 

Casey Affleck a legtöbb szövegét improvizálta. Ez nagyon zavarta Ben Afflecket és Matt Damont, de később elmondták, hogy Casey szövegei sokkal viccesebbek, mint amit eredetileg írtak neki.

(Beke Gábor)
 

Robin Williams halála után a Boston Public Garden parkjában lévő pad, ahol Matt Damonnal volt egy közös jelenetük, rögtön a színész emlékhelyjévé vált, ahová az emberek virágokat és különféle idézeteket vittek. Egy petíciót is készítettek, hogy a pad mellett emeljenek szobrot Robin Williams emlékére.

(Beke Gábor)
 

Amikor Robin Williams megnyerte az Oscar-díjat a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, küldött egy kicsi Oscar-másolatot Némeországba az őt szinkronizáló színésznek, Peer Augustinskinek az alábbi üzenettell: "Köszönöm, hogy híressél tettél Németországban."

(Beke Gábor)
 

A filmben van egy jelenet, amikor Sean (Robin Williams) az irodájában halott felesége szellentési szokásairól mesél Willnek (Matt Damon). Ez a jelenet teljes egészében improvizáció volt. Ez az oka annak, hogy Matt Damon olyannyira nevet, ráadásul az operatőr nevetése miatt még a kamera is megremegett egy kicsit. A jelenet azonban változtatás nélkül került be a Good Will Hunting végeleges változatába.

(Beke Gábor)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.