Az emberek nem tökéletesek, így nem meglepő, hogy egy-egy sorozatban vagy filmben előfordulhat, hogy egy-egy hiba becsúszik. Az HBO azonban az utóbbi időben többször is hibázott néhány sztársorozatában.

A leghíresebb az a Starbucks-pohár volt, ami a Trónok harca egyik felvételébe csúszott, a 8. évad 4. epizódjában. Még az évadfináléban is több üveg víz jelent meg a Sárkányveremben tartott találkozó során.

Most a The Last of Us is sorra került. A 6., 'Family' című epizódban (1x06) nem csak egy ember, hanem egy egész filmes stáb "lopózott be" az egyik felvételbe. A Twitter felhasználó @stjguitarist volt az, aki észrevette a bakit, amit a galériánkban láthattok.

Ezen tökéletesen kivehető, ahogy a 6. epizód elején egy felülről készült felvétel szélén több stábtag is látszik. Nem tudjuk, ezek után, hogy az HBO vágószobájában mégis mi zajlik...

A Trónok harca előzményfilmje folytatta a csatorna hagyományát a vizuális effektusok hibájával. Miután Viserys király egy rejtélyes betegség miatt elvesztette két ujját, Paddy Considine negyedik és ötödik ujját digitálisan el kellett távolítani minden olyan felvételhez, amelyben az ujjak megjelentek.

Az első évad harmadik epizódjában azonban ezeket az ujjakat nem távolították el digitálisan, és a zöld színű kromakendőbe burkolt ujjak voltak láthatóak. Bár elismerten nagy mulasztás az utómunka-csapat részéről, ezek a vizuális hibák a sorozat általános minőségét tekintve meglehetősen jelentéktelenek, és sok néző számára gyakran észrevétlenek maradnak.

Az HBO utólag minden ilyen hibát kijavított a későbbi megtekintéskor, és valószínűleg ezt a The Last of Us 6. epizódjánál is meg fogják ezt tenni. Ne feledjük, hogy a 7. epizód premierje jövő hétfőn, február 27-én lesz az HBO Maxon.