Nem csupán a világ politikai vezetői, hanem számos híresség is elítéli Oroszország Ukrajna ellen indított teljeskörű katonai hadműveletét. Cikkünk folyamatosan frissül.

Csütörtökön hajnalban Vlagyimir Putyin orosz elnök "különleges katonai műveletet" jelentett be Ukrajna keleti részében . Röviddel a beszéde után robbanásokról számoltak be Harkiv, Kramatorszk és Mariupol külvárosában, valamint a fővárosban, Kijevben.

A kibontakozó válságra olyan hírességek reagáltak, mint Stephen King, Piers Morgan és Cardi B..

“Ahogy a legtöbben gyerekként megtanultunk: Nem nézzük tétlenül, ahogy a játszótéren egy nagyobb gyerek megver egy kisebbet. Lehet, hogy egy-két ütés kell ahhoz, hogy a nagyobbik srác abbahagyja azt, amit csinál, de ez a helyes dolog” - írja Stephen King a Twitteren.

“Bárcsak a világ vezetői felhagynának a hatalom miatt való bukdácsolással, és tényleg elgondolkodnának azon, hogy kiket érint ez helyzet valójában (a polgárokat) a jelenlegi világválság mellett. A háború, a szankciók, az inváziók az utolsó dolog, amivel a jelenlegi vezetőknek foglalkozniuk kellene” - írja Cardi B.

“Ez egy háborús cselekedet egy zsarnokoskodó rendszer részéről, aki nem hiszi, hogy a világ többi részének van elég bátorsága vagy akarata, hogy megállítsa... Szégyenletes” - írja a Good Morning Britain egykori műsorvezetője, Piers Morgan.

“Elnézést ezért a sötét gondolatért, de abban a kiváltságban volt részem, hogy ‘békés’ környezetben élhettem születésem óta, egy évtizeddel a második világháború vége után, 67 éven keresztül. Ezt semmiképpen sem veszem természetesnek, és ezért a ‘háború’ fogalmát elfogadhatatlan, visszataszító barbárságnak tartom” - írja Annie Lennox az Instagramon.

Az Európai Filmakadémia is reagált az eseményekre, melyről ebben a cikkünkben számoltunk be.