Hiába hasított annak idején a kasszáknál a Tron: Örökség, közel 400 millió dolláros bevétel még így sem volt elég ahhoz, hogy meggyőzze a Disney-t arról, érdemes belevágni egy további folytatásba.

Tíz évvel a második rész után azonban egyre biztosabb lábakon áll a Tron 3, az előkészületek legalábbis gőzerővel zajlanak, Jared Leto már ott van a színészgárdában, most pedig hivatalosan is rendezőt kapott a projekt.

Garth Davis neve egész biztosan sokak számára ismerősen cseng, noha a rendező korábban kisebb költségvetésű, független produkciókon dolgozott, köztük a Mária Magdolna és az Oroszlán, amely több Oscar-díj jelölést is kapott.

Mindenképpen izgalmas döntsének ígérkezik a stúdió részéről, hogy Davist szerződtették a Tron harmadik részéhez, legalábbis egész biztosan nagy kihívás lesz majd a rendező számára egy nagymultú sci-fi franchise legújabb részének elkészítése.

A Tron 3-ról azonban egyelőre nincsenek bővebb hírek, mint ahogy egyelőre az sem ismert, miként is szövi tovább a sztorit a film forgatókönyvírója, Steven Lisberger. A Disney egyik vezetőségi tagja, Mitchell Leib azonban annyit megjegyzett a szkripttel kapcsolatban, hogy egyszerűen “fenomenális”.