72 Dűne  (1984)

A korábbi híreszteléseket alátámasztva mostanra hivatalossá vált, hogy megkezdődtek a Dűne forgatásának munkálatai.

Frank Herbert klasszikus regényét annak idején bonyolult történetvezetése miatt gyakorlatilag megfilmesíthetetlennek találták. Persze ez nem okozott gondot David Lynchnek, aki elkészítette a könyv mára klasszikussá vált filmadaptációját.

Már két évvel korábban felröppentek a hírek, hogy az Érkezés sikere után Denis Villeneuve rendezi majd a Dűne remakjét. A Warner Bros. pedig a napokban bejelentette, hogy a film forgatása hivatalosan is elkezdődött.

A film története szerint Paul Atreides az Arrakis bolygó egyik legbefolyásosabb családjának sarja rövidesen a bolygót behálózó politikai machinációk hálójában találja magát, miközben egy beteljesedni látszó jóslat kulcsfigurájává is válik. Az Arrakis egyúttal a legnagyobb lelőhelye az univerzum legértékesebb anyagának, a „fűszernek”, aki pedig képes monopolizálni a fűszer kitermelését, az az egész világegyetem felett befolyást nyerhet.

A produkcióhoz az utóbbi hónapokban számos olyan filmcsillag csatlakozott, mint Timothee ChalametRebecca FergusonOscar IsaacJosh BrolinStellan SkarsgårdZendayaJavier Bardem és Jason Momoa. A film premierjére a jelenlegi hírek szerint egyelőre 2021-ig kell várniuk a nézőknek.