Pedro Pascal napjaink egyik felkapott színésze, aki olyan sorozatok főszereplőjeként csillogtatja színészi tehetségét, mint A mandalóri vagy a The Last of Us. Nehéz elképzelni, hogy anyagi gondjai lennének és valószínűleg ma már nincsenek is. De mint sok más színész, pályája elején nála sem volt minden ennyire kerek.

Erről az Esquire magazinnak adott interjújában mesélt a színész régi barátja, Sarah Paulson. A színésznővel még 1993-ban ismerkedtek meg, amikor mindketten New Yorkban éltek. Pedro Pascal akkor a New York-i Művészeti Egyetemen tanult és feltett szándéka volt, hogy színész lesz belőle. Az egyetem elvégzése után ezért Los Angelesbe költözött, hogy ott váltsa valóra az álmait.

Igen ám, csakhogy neki sem ment ez olyan zökkenőmentesen, mint talán remélte. Tény, hogy kapott kisebb mellék- vagy epizódszerepeket többek közt a Buffy, a vámpírok réme sorozatban is, de ezek a munkák még arra sem voltak elegendőek, hogy a napi megélhetését biztosítsák.

Ezért előfordult, hogy Sarah Paulson neki adta a napi fizetségét, amit az éppen aktuális munkájáért kapott. Máskülönben Pedro Pascalnak még ételre se nagyon lett volna pénze. Érthető, hogy a színész se szívesen gondol vissza élete ezen szakaszára.

Egy interjúban elmondta, hogy akkoriban úgy érezte, hogy számtalan módon meghalt egy kicsit. De volt egy elhatározása, hogy 29 éves koráig nem adja fel. Ha viszont addig nem sikerül semmivel sem kitűnnie és nevet szereznie magának, akkor felhagy a színészettel.

Szerencsére végül a hírnév rátalát és ma már az egyik legkeresettebb színész Hollywoodban. Sarah Paulson szerint ő lehet az, aki a '90-es évek ügyeletes szívtipróinak és sztárjainak helyébe lép, legyen szó romantikus komédiákról vagy éppen akciófilmekről.