Igencsak rájár a rúd a nagyobb franchise-okra az utóbbi időben. Legutóbb a Skywalker korán verte el a port a kritika, a múlt évben pedig a Trónok harca is megkapta a magáét.

Az egyik legnagyobb vihart azonban a Marvel Kapitány kavarta, amelyet alaposan leértékeltek az internetes trollok a legnagyobb kritikaaggregátor portálokon, köztük a Rotten Tomatoes-on és az Imdb-n, még a mozikba kerülése előtt.

Az „értékelők” főként azt kifogásolták, hogy a Marvel egyik legikonikusabb szuperhősét nőként láthatják majd a filmben, akit Brie Larson alakított. Mostanáig pedig úgy tűnt ez a vihar el is ült, a napokban azonban egy internetes petíció kezdett el terjedni, amelynek aláírói Larson leváltását követelik a produkciótól.

„Szeretnénk, ha Brie Larson visszalépne a szerepétől, hogy bebizonyítsa, támogatja azt, hogy színes bőrű, homoszexuális nő játssza helyette a szerepet. Egyetlen egy alapítványnak sem adományozott korábban, így ideje lenne valóban bebizonyítania, hogy nem csak véleményt képes formálni a témában” – olvasható a petíció szövegezésében.

Az indítványozás aláírói egyben Monica Rambeau karakterét látnák a továbbiakban, aki hivatalosan is a második Marvel Kapitány az MCU-ban, és aki várhatóan csakugyan felbukkan majd a Disney+ WandaVízió című sorozatában.

Larson ugyan már több alkalommal is hangsúlyozta, hogy nem fordít komolyabb a figyelmet az esetleges sértő és támadó véleményekre, a petíció azonban már most közel 30 ezer aláírásnál jár.